Στα 33 του ο Πασχαλάκης έκανε ήδη ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Καραμπάγκ. Χωρίς να κάνει τη σούπερ απόκρουση καθώς δεν χρειάστηκε ενέπνευσε σιγουριά και έβγαλε σίγουρα θετικό πρόσημο με τα Ερυθρόλευκα. Στην πρώτη του εμφάνιση ever με τους Πρωταθλητές κράτησε το μηδέν, έκανε μία καλή αρχή και έδωσε το… πάτημα στον προπονητή του, τον Ισπανό Μίτσελ, να τον χρησιμοποιήσει ξανά.

Ο Πασχαλάκης σε αυτή τη φάση είναι το φαβορί – έναντι του Τζολάκη – για να παίξει κάτω από τα γκολπόστ για το ματς του Ολυμπακού με τον ΠΑΟΚ σε έναν σχηματισμό που θα είναι μάλλον 4-3-3. Για το σπουδαίο ντέρμπι της Δευτέρας και προφανώς προετοιμάζεται και αγωνιστικά και ψυχολογικά για την πρώτη του αναμέτρηση με την επί σειρά ετών ομάδα του με την οποία έχει πάρει τίτλους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο νεαρός Χανιώτης δεν υφίσταται ως επιλογή. Απλά η εκτίμηση είναι πως ο Πασχαλάκης έχει παραπάνω πιθανότητες για βασικός.

Ο ίδιος ο Μίτσελ για την επιλογή του Νο1 κάτω από τα δοκάρια με τον ΠΑΟΚ επισήμανε στη COSMOTE TV: «Έχω αποφασίσει, αλλά δεν θα σας το πω τώρα. Ακριβώς αυτό θέλαμε. Να υπάρχει και στους δύο η αίσθηση του συναγωνισμού. Ο Πασχαλάκης έδειξε πραγματικά ένα πολύ καλό πρόσωπο. Ο Τζολάκης επίσης νοιώθει τον ανταγωνισμό και είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε. Να βρίσκονται και οι δύο σε επαγρύπνηση και να πιστεύουν και οι δύο πως θα παίξουν».

Ο Πασχαλάκης από τη μεριά του ευχαρίστησε όλους τους συμπαίκτες του για το πως τον έχουν αντιμετωπίσει και βοηθήσει. Έχει σημειώσει δε πως θέλει να δώσει το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος ο σχεδόν δίμετρος πορτιέρε είπε μετά τη Καραμπάγκ: «Περίμενα ότι θα έχω περισσότερο άγχος. Ότι θα είχα παραπάνω άγχος. Είχα αρκετό καιρό που απείχα. Προσπάθησα να βοηθήσω στο μέγιστο και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με “ζεστασιά”».

Πηγή: gazzetta.gr