Το φιλικό τη Εθνικής Ελλάδας με την Τουρκία στο τουρνουά «Ακρόπολις» πριν την έναρξη του Eurobasket έδωσε τη δυνατότητα στον Εργκίν Αταμάν να τα πει από κοντά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Τούρκο προπονητή να αποκαλύπτει τώρα το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν οι δυο τους και την… ανοιχτή πρόταση που του έκανε.

Η Ελλάδα είχε βγει νικήτρια στη φιλική αναμέτρηση με τους Τούρκους, σε ένα παιχνίδι στο περιθώριο του οποίου ο προπονητής των γειτόνων είχε την ευκαιρία να τα πει με τον Greek Freak. Μια συζήτηση, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε τώρα ο Αταμάν μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ.

«Όταν πήγαμε στην Αθήνα για το τουρνουά Ακρόπολις, αντιμετωπίσαμε τον Γιάννη. Ήρθε και με ευχαρίστησε, μου είπε ότι οι ομάδες μου παίζουν σπουδαίο μπάσκετ, μου είπε ότι με εκτιμά πολύ. Μου είπε ότι είναι όνειρό του να παίξει για εμένα κάποια στιγμή, οπότε κι εγώ του απάντησα ότι τον περιμένω, ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή για εκείνον», είπε αρχικά ο προπονητής της Αναντολού Εφές με την οποία έχει κατακτήσει τη Euroleague τα τελευταία δύο χρόνια, προσθέτοντας.

«Είναι όμορφο να ακούς τέτοιους παίκτες να λένε ότι θέλουν να παίξουν για την ομάδα σου. Κάναμε μια όμορφη συζήτηση, του έκανα μία πρόταση και του είπα ότι θα τον περιμένω. Θέλω να τον προπονήσω, δεν ξέρω σε ποιον σύλλογο θα συμβεί αυτό, όμως είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί όταν αυτός αποφασίσει να αποχωρήσει από το NBA».