Το «τρένο» της Ουντινέζε του Αντρέα Σοτίλ δεν σταμάτησε στη Βερόνα. Οι «φριουλάνι» πανηγύρισαν την 6η νίκη τους στη σειρά στη Serie A καθώς επικράτησαν με 2-1 στο «Μαρκ’ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Ουντινέζε, πλέον, έφτασε στους 19 βαθμούς, έναν λιγότερο από όσους έχουν η πρώτη Νάπολι και η… συγκάτοικός της στο ρετιρέ της κατάταξης, Αταλάντα. Για μια ακόμη φορά, δε, η ομάδα του Ούντινε χρειάστηκε να δείξει το χαρακτήρα της για να πάρει το τρίποντο.

Η Ελλάς Βερόνα προηγήθηκε στο 23′ με τον Τζος Ντογκ και έδειξε να έχει τον έλεγχο στη διάρκεια του πρώτου μέρους. «Καιγόταν» για τη νίκη μιας και βρίσκεται εντός των θέσεων του υποβιβασμού και μπήκε δυναμικά στο γήπεδο για να πετύχει τον στόχο της. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν μετέτρεψε σε γκολ κάποια από τις καλές στιγμές της.

Από την ανάπαυλα και μετά, η Ουντινέζε πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και σταδιακά επέβαλε το ρυθμό της. Για ακόμη μια φορά ήταν ο εντυπωσιακός αυτή τη σεζόν πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Τζεράρ Ντεουλοφέου, εκείνος που έκανε τη διαφορά. Η ενέργειά του στο 70ό λεπτό οδήγησε στην ισοφάριση του Μπέτο.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, η Ουντινέζε έπαιξε αποφασισμένα για να ολοκληρώσει την ανατροπή και τα κατάφερε. Ο Γιάκα Μπιγιόλ στο 90’+3′ της χάρισε τη νίκη και κράτησε το… τρένο στις ράγες. Όχι κι άσχημα που μπήκε στη σεζόν έχοντας αποκλειστικό στόχο να φτάσει σε μια άνετη παραμονή. Πλέον, η Ουντινέζε ονειρεύεται περισσότερα πράγματα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

  1. Νάπολι 20
  2. Αταλάντα 20
  3. Ουντινέζε 19
  4. Λάτσιο 17
  5. Μίλαν 17
  6. Ρόμα 16
  7. Γιουβέντους 13
  8. Σασουόλο 12
  9. Ίντερ 12
  10. Τορίνο 10
  11. Φιορεντίνα 9
  12. Σπέτσια 8
  13. Λέτσε 7
  14. Σαλερνιτάνα 7
  15. Έμπολι 7
  16. Μόντσα 7
  17. Μπολόνια 6
  18. Βερόνα 5
  19. Κρεμονέζε 3
  20. Σαμπντόρια 2