Έπρεπε να μπει ο Οκτώβριος και να έρθει η 6η αγωνιστική της Super League 1 για να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή νίκη του ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος με γκολ των Τιλίκα και Γκαρντάφσκι στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ, ο οποίος έχει αρκετά προβλήματα να λύσει ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διάθεση να πρεσάρουν έδειξαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δημιούργησαν πρόβλημα στους γηπεδούχους και παράλληλα έγιναν απειλητικοί στο 8′ με τον Γκερέιρο μετά την κάθετη του Διαμαντή. Στα επόμενα λεπτά, όμως, η ομάδα της Τρίπολης ανέβηκε και στο 19′ πήρε και το προβάδισμα με το ωραίο σουτ του Τιλίκα μετά την πάσα του Μπαρτόλο (1-0).

Οι Κρητικοί έπρεπε, πλέον, να ανασυνταχθούν και να αντιδράσουν αλλά όσο κι αν το ήθελαν δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλές φάσεις μπροστά, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να κρατάει μάλλον εύκολα το σκορ. Σκορ που άλλαξε στο 44′, όταν ο Μπαράλες έδωσε στον Μπαρτόλο και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Γκαρντάφσκι που έγραψε το 2-0.

Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και η τρίτη δεν άργησε, απόδειξη ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση του ΟΦΗ, ο οποίος θα μπορούσε να δεχθεί και τρίτο γκολ στο 59′ αλλά ο Στέφενς απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά του Μπαράλες μετά τη σέντρα του Γκαρντάφσκι.

Τρία λεπτά μετά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο τετ α τετ με τον Μπαρτόλο, για να έρθει η πρώτη, σχετικά, καλή στιγμή για τους Κρητικούς στο 79′ με το σουτ του Μπουζούκη που έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Γκερέρο πλησίασε περισσότερο στο 2-1 με το δικό του σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας (75′ Βαλιέντε), Ντομίνγκεθ (46′ Στάνκο), Τιλίκα, Μπαρτόλο (75′ Μπερτόγλιο, 87′ Ριέρα), Γκαρντάφσκι (65′ Κρέσπι), Μπαράλες.

ΟΦΗ: Στέφενς, Λάρσον, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης (73′ Θοράρινσον), Μεγιάδο (46′ Τοράλ), Περέα, Ντιουσέ, Ντίκο (57′ Μπουζούκης), Γκερέρο, Ντουρμισάι (46′ Μπιφουμά).