Οι έρευνες των βρετανικών ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα για το τί ακριβώς συνέβη στα επεισόδια πριν από τον τελικό του Champions League τον περασμένο Μάιο στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού μεταξύ οπαδών της Λίβερπουλ και της γαλλικής αστυνομίας βοήθησαν ανθρώπους που έζησαν από κοντά το περιστατικό να μιλήσουν.

Στέλεχος της οργάνωσης των επιζώντων της τραγωδίας του Χίλσμπορο όπου 97 οπαδοί των «κόκκινων» έχασαν τη ζωή τους, αποκάλυψε πως δύο άτομα που επέζησαν από την καταστροφή της 15ης Απριλίου του 1989, αφαίρεσαν τις ζωές τους στους μήνες που ακολούθησαν τα επεισόδια που προηγήθηκαν της σέντρας στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης (ήττα με 1-0) καθώς «πυροδότησαν» εκ νέου τις θλιβερές αναμνήσεις και τα ψυχικά τραύματα από την τραγωδία.

Μιλώντας στο «Hillsborough Law Now» ο Πίτερ Σκαρφ της οργάνωσης «Hillsborough Survivors Support» τόνισε ότι δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν, ενώ η ομάδα υποστήριξης έλαβε κλήσεις από άτομα που είχαν ανάγκη ψυχοθεραπεία προκειμένου να ξεπεράσουν τα τραυματικά γεγονότα του περασμένου Μαΐου.

Στα περίχωρα του «Σταντε ντε Φρανς» χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ, μεταξύ τους παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες, στριμώχτηκαν, ποδοπατήθηκαν προτού τους ψεκάσουν με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού οι Γάλλοι αστυνομικοί. Μετά το ματς πολλοί δέχθηκαν επιθέσεις από συμμορίες της περιοχής του Σεν Ντενί.

Περισσότεροι από 1.700 οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν ανακοινώσει πως θα κινηθούν νομικά κατά της UEFA, η οποία σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», ώρα πριν τον τελικό είχε ετοιμάσει προσχέδιο ανακοίνωσης που κατηγορούσε τους οπαδούς της Λίβερπουλ για την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα και για τα επεισόδια. Οι οπαδοί ζητούν αποζημίωση για τα σωματικά και τα ψυχικά τραύματα που υπέστησαν.