Οι μέρες περνάνε και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης παραμένει ελεύθερος αλλά αυτό δεν τον αγχώνει καθόλου, όπως δείχνει και η συμπεριφορά του καθημερινά στην Εθνική Ελλάδας, γεγονός που κάνει τους πάντες να πιστεύουν με βεβαιότητα ότι έχει ήδη συμφωνήσει με κάποια ομάδα και απλά είναι θέμα χρόνου και η επίσημη ανακοίνωση.

Τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί λόγω των εθνικών ομάδων και των υποχρεώσεών τους, είτε αυτές αφορούν το Nations League είτε φιλικούς αγώνες, με τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει καλέσει κανονικά τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι αυτός δεν έχει υπογράψει κάπου. Θα μπορούσε, δηλαδή, ο Ουρουγουανός να τον αφήσει εκτός επειδή δεν προπονείται κανονικά, αλλά προφανώς έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του παίκτη.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Πασχαλάκης συμπεριφέρεται να έχει βρει ήδη την επόμενη ομάδα του. Αυτό λένε όσοι τον ζουν καθημερινά, αφού δεν βλέπουν καμία αγωνία για το μέλλον, όπως θα ήταν λογικό να συνέβαινε αν ήταν… ξεκρέμαστος. Όλα δείχνουν ότι δεν είναι όμως. Αντιθέτως, έχει βρει την επόμενη ομάδα του και οι φήμες για επικείμενη ανακοίνωση οργιάζουν. Φήμες τις οποίες εντείνει και ο ίδιος με κάποιες κινήσεις του και δεν αναφερόμαστε (μόνο) στο γεγονός ότι έψαχνε σπίτι στην Αθήνα μαζί με τη σύντροφό του, Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Η αναδημοσίευση που δείχνει Ολυμπιακό

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Πασχαλάκης βοηθάει αυτές τις φήμες να ενταθούν και μέσω μιας αναδημοσίευσης που έκανε. Συγκεκριμένα, ιστοσελίδα που ασχολείται εκτενώς με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού δημοσίευσε μια φωτογραφία του από τις προπονήσεις με την Εθνική ομάδα. Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, λοιπόν, έκανε αναδημοσίευση και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο σε κανέναν. Ούτε στους συμπαίκτες του, ούτε στους δημοσιογράφους.

Κάθε μέρα που περνάει, επομένως, φέρνει τον Πασχαλάκη πιο κοντά στον Ολυμπιακό, με τη φημολογία να τον θέλει να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Για το τυπικό της υπόθεσης, βέβαια, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο Μίτσελ ως ο νέος προπονητής των Πειραιωτών. Αυτό όμως, όπως προαναφέρθηκε, μοιάζει τυπικό θέμα. Σημασία έχει ότι ο Πασχαλάκης φέρεται να είναι όλο και πιο κοντά στον Ολυμπιακό και αυτό είναι κάτι που προκύπτει και από τη… χαλαρή συμπεριφορά του στην Εθνική ομάδα καθημερινά. Εκεί όπου δίνει την εντύπωση ότι έχει ήδη βρει τη νέα ομάδα του.