Η αναζήτηση προπονητή στον Ολυμπιακό, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Κάρλος Κορμπεράν, δεν κράτησε για πολύ τελικά, αφού οι Πειραιώτες κατέληξαν στον Μίτσελ Γκονζάλεθ, παρά το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με αρκετούς προπονητές, χωρίς όμως να πάρουν θετικές απαντήσεις και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό.

Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ της Τρίτης (20/9), όπου θα συμφωνήσουν και τυπικά για τη νέα συνεργασία τους. Ο Μίτσελ, άλλωστε, είναι γνωστός στους ανθρώπους του Ολυμπιακού -και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο- από την προηγούμενη θητεία του στους ερυθρόλευκους τη διετία 2013-15. Αυτό, άλλωστε, είναι και ο βασικός λόγος που η διοίκηση της ΠΑΕ στράφηκε σε αυτόν τελικά. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός λόγος, όπως εξήγησαν οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, όπως ο Κώστας Νικολακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλης στο Sport24.

Όπως τόνισαν, οι πρωταθλητές Ελλάδας επέλεξε τον Μίτσελ επειδή είναι μια προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό και αυτό κρίνεται ως απαραίτητο στα αποδυτήρια. Ειδικά με την παρουσία των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, δύο παικτών που πέρασαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Βραζιλιάνο να είναι ένας θρύλος της, ο Μίτσελ θεωρείται ιδανικός ώστε να υπάρχει και σημείο -τέλειας- επαφής με αυτούς τους δύο. Με τα δύο μεγαλύτερα ονόματα στο ρόστερ.

Πέραν αυτού, ο Ισπανός προπονητής εκτιμάται ότι θα βοηθήσει ώστε να προσαρμοστούν και να αποδώσουν τα αναμενόμενα οι συμπατριώτες του που βρίσκονται στην ομάδα, όπως οι Μπιέλ και Άβιλα, ενώ παράλληλα γνωρίζει πολύ καλά πού έχει έρθει και τι απαιτήσεις υπάρχουν. Δεν θα χρειαστεί, με λίγα λόγια, χρόνο για να καταλάβει πού βρίσκεται. Αντιθέτως, θα βοηθήσει και τους παίκτες του, όσους ήρθαν φέτος, να προσαρμοστούν κι αυτοί πιο γρήγορα.

Στο Europa League θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός

Τα «όχι» των άλλων ονομάτων

Πριν καταλήξει στον Μίτσελ, πάντως, ο Ολυμπιακός ήρθε σε επαφή και με άλλους προπονητές. Και συγκεκριμένα, μίλησε με γνωστούς προπονητές, όπως ο Μαρθελίνο, ο Λοράν Μπλαν, ο Κίκε Σετιέν, ο Χάβι Γκράθια, ο Ζαρντίμ, ο Αντρέ Βίλας Μπόας. Συζητήσεις, όμως, που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους. Ο Μαρθελίνο, για παράδειγμα, πιστεύει ότι θα είναι υποψήφιος για την εθνική Ισπανίας μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ, οπότε θέλει να περιμένει.

Ο Σετιέν, από την άλλη πλευρά, ήταν αρνητικός στο να έρθει στην Ελλάδα ενώ ο Μπλαν ναι μεν δεχόταν αλλά με οικονομικά δεδομένα που δεν άρεσαν στους ανθρώπους της ΠΑΕ. Παράλληλα, στο να πειστεί κάποιο μεγάλο όνομα να αναλάβει τον Ολυμπιακό, δεν βοήθησε ούτε η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι ήττες και μάλιστα με βαριά σκορ εντός έδρας, όπως η 4άρα από τη Μακάμπι Χάιφα ή η 3άρα από τη Φράιμπουργκ, λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Γενικά η εικόνα που υπήρχε σε κάποιους εξ αυτών των προπονητών ήταν ότι η κατάσταση στον Ολυμπιακό δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ή η πιο εύκολη, όπως αποδεικνύει, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Μίτσελ θα είναι ο 3ος προπονητής για τη φετινή σεζόν, η οποία άρχισε πριν μόλις δύο μήνες.