Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είχε πάρει τον χαρακτήρα τελικού για την ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό που την άφησε στο -6 και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε χαρακτήρα και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 χάρη σε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Γκαρσία και Μουκουντί, με τον δεύτερο να κάνει έτσι ιδανικό ντεμπούτο.

Η Ένωση έδειξε να έχει καταλάβει το πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι και μπήκε καλύτερα σε αυτό, έχοντας την πρώτη της φάση στο 4′, όταν ο Ρότα σέντραρε από δεξιά και ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που έδειχνε τη διάθεση των κιτρινόμαυρων να επιτεθούν και στο 10′ πλησίασαν στο γκολ αλλά το σουτ του Γκατσίνοβιτς, από αριστερά εντός περιοχής, δεν ήταν τόσο καλό για να νικήσει τον Ανέστη.

Λίγα λεπτά μετά, στο 18′, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πλησίασε στο γκολ, σε μια φάση στην οποία οι παίκτες της… έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Αραούχο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, με τον Ανέστη να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.

Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, ήταν εμφανώς καλύτερη από τους γηπεδούχους, είχε τον έλεγχο και έψαχνε περισσότερο το γκολ, το οποίο όμως δεν κατάφερε να βρει στο πρώτο ημίχρονο, τελευταία αξιόλογη φάση του οποίου ήταν η άστοχη κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 36′ μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Ο Έλληνας αμυντικός, τελικά, αποχώρησε στην ανάπαυλα αφήνοντας τη θέση του στον Μουκουντί που έκανε ντεμπούτο και με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48′ συγkεκριμένα, ήρθε το γκολ για την Ένωση με το σουτ του Γκαρσία που έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα (0-1).

Οι κιτρινόμαυροι είχαν πλέον το προβάδισμα και ο Αλμέιδα περίμενε από την ομάδα του να… λυθεί και να ελέγξει πλήρως την κατάσταση, αλλά στο 56′ παραλίγο να έρθει η ισοφάριση για τον Παναιτωλικό με τον Καρέλη, ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντίας αλλά αστόχησε.

Οι Αγρινιώτες, οι οποίοι στο 61′ έχασαν με τραυματισμό τον Ντουάρτε, έδειχναν να παίρνουν κάπως τα πάνω τους έπειτα από αυτή τη φάση, προσπαθώντας να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι ξαναβρήκαν την ισορροπία τους και στο 75′ ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη, όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μουκουντί με κεφαλιά, η οποία κόντραρε και στον Μλάντεν, έγραψε το 0-2.

Έτσι, η ΑΕΚ, για την οποία επανεμφανίστηκε έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο ο Γαλανόπουλος, επέστρεψε στις νίκες και περιμένει πλέον την είσοδό της στην OPAP Arena, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (80′ Μάρτενσον), Ντουάρτε (61′ Κολοβός), Ντίας, Σενγκέλια (74′ Φλόρες), Καρέλης (80′ Πέδρο), Νταγκό (61′ Μόρσεϊ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (74′ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46′ Μουκουντί), Χατζισαφί (65′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65′ Άμραμπατ).