Η Μαρσέιγ υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και το κλίμα στις εξέδρες του Βελοντρόμ είναι… κάπως, αφού οπαδοί της γερμανικής ομάδας, όπως φαίνεται και σε βίντεο, χαιρετούν ναζιστικά προς την πλευρά των οπαδών των Γάλλων, οι οποίοι φυσικά δεν το εκτίμησαν καθόλου αυτό και ξεσηκώθηκαν.

Το να υπάρχει, πλέον, ένταση ή και επεισόδια στα ευρωπαϊκά γήπεδα τείνει να γίνει κανόνας την τελευταία διετία, αφού είναι αρκετά τα περιστατικά που έλαβαν χώρα και προκάλεσαν δυσμενή σχόλια. Και τώρα προέκυψε ακόμη ένα, αφού πριν την έναρξη του Μαρσέιγ – Άιντραχτ οπαδοί των Γερμανών έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό προς την πλευρά των οργανωμένων οπαδών των Γάλλων.

Μια κίνηση που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων των γηπεδούχων, οι οποίοι ως γνωστόν δεν είναι και οι πιο ήρεμοι του κόσμου, με συνέπεια η γαλλική αστυνομία να παίρνει τα μέτρα της για να μην υπάρξουν χειρότερα στη συνέχεια.

Το μεσημέρι της Τρίτης (13/9), άλλωστε, το κλίμα ήταν έκρυθμο στους δρόμους της πόλης, αφού υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε Γάλλους και Γερμανούς, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να προχωράει σε τρεις συλλήψεις.