Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «The Telegraph» τα εντός έδρας ματς των ομάδων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Champions League δεν θα έχουν τη συνηθισμένη τελετουργία ως ένδειξη σεβασμού για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Πιο συγκεκριμένα δεν θα ακουστεί ο διάσημος ύμνος της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Έτσι, πριν από τα ματς Λίβερπουλ-Άγιαξ στο «Άνφιλντ» (13/9, 22:00), Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (14/9, 22:00), Ρέιντζερς-Νάπολι στο «Άιμπροξ Παρκ» (14/9, 22:00) και Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ» (14/9, 22:00), οι γηπεδούχοι δεν θα βάλουν τον ύμνο στα ηχεία.

Αν μη τι άλλο θα είναι μια παράξενη αίσθηση στα συγκεκριμένα γήπεδα αφού τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τους οπαδούς πρόκειται για μια μαγική στιγμή. Ερωτώμενος σχετικά, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, υποστήριξε πως δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι φίλοι των «κόκκινών» θα δείξουν τον δέοντα σεβασμό και θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο που θα υποδείξουν οι αρχές.

Σημειωτέον ότι το «Zadok The Priest» του Τζορτζ Φρίντερικ Χάντελ, το οποίο γράφτηκε για την στέψη του βασιλιά Γεωργίου του Β’ το 1727, αποτελεί την έμπνευση για τον ύμνο του Champions League. Το «Zadok The Priest» έκτοτε ακούγεται σε κάθε στέψη Βρετανού μονάρχη. Ωστόσο, αυτός ο ύμνος για τους Βρετανούς μονάρχες δεν θα ακουστεί εξαιτίας του πένθους στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.