Η ΑΕΚ έχει πλέον τον επιθετικό που ήθελε αφού επισημοποίησε την απόκτηση του Τομ Φαν Βέερτ από τον Βόλο και ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος, με το ενδιαφέρον πλέον να αφορά στο πώς θα χρησιμοποιηθεί ο Ολλανδός και στο κατά πόσο η άφιξή του στην Ένωση μπορεί να προκαλέσει θέμα με τον Λιβάι Γκαρσία.

Την απόκτηση ενός φορ είχε θέσει ως προτεραιότητα ο Αργεντίνος προπονητής τις τελευταίες εβδομάδες και η διοίκηση φρόντισε, όπως και με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ για το δεξί άκρο της άμυνας, να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του. Γενικά, άλλωστε, οι κιτρινόμαυροι έχουν στηρίξει την επιλογή τους για τη θέση του προπονητή, αφού από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου προσπάθησαν να κάνουν πραγματικότητα όλες τις επιθυμίες του. Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν. Αν και αυτό δεν αφήνει πάντα ικανοποιημένους τους οπαδούς…

Δεν είναι κρυφό ότι η επιλογή του Φαν Βέερτ δεν ενθουσίασε τον κόσμο της Ένωσης, αφού περίμεναν κάποιο πιο δυνατό όνομα. Ήταν και το timing με τη μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό, άλλωστε, τέτοιο που δεν βοήθησε και πολύ στο να υπάρξουν και… πανηγυρισμοί για την απόκτηση του Ολλανδού. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για τον περσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Δεν αναιρεί το γεγονός ότι ξέρει πολύ καλά τη Super League 1 και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο προσαρμογής. Στοιχεία όλα αυτά που έπεισαν τους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι ο Φαν Βέερτ μπορεί να βοηθήσει. Πολύ.

Ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ

Θα υπάρξει θέμα με Λιβάι;

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι η μεταγραφή επιθετικού μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον Λιβάι Γκαρσία. Ειδικά η απόκτηση ενός καλού επιθετικού, όπως είναι ο Φαν Βέερτ. Ένας παίκτης που -με βάση όσα έχει δείξει από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο- θα βρει χρόνο συμμετοχής στην Ένωση. Καλό χρόνο συμμετοχής, είτε ως βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο. Πρόκειται, άλλωστε, για επιθετικό 100%, για φορ, οπότε αυτομάτως θα έχει και την προτεραιότητα.

Υπάρχει, επομένως, η άποψη πως όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει θέμα με τον Γκαρσία, ο οποίος δεν είναι κανονικός φορ. Ναι μεν χρησιμοποιείται στην επίθεση για να δώσει λύσεις, αλλά δεν είναι αυτή η θέση του. Κάτι που φαινόταν και στο γήπεδο, γι’ αυτό και ζήτησε την απόκτηση ενός σέντερ φορ ο Αλμέιδα. Θα έχει ενδιαφέρον, επομένως, να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα υπάρξει ή όχι θέμα με τον Λιβάι.

Προς το παρόν, πάντως, στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο και έχουν αφοσιωθεί στη δουλειά τους. Είτε αυτή αφορά την προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είτε τις ετοιμασίες για την είσοδο των κιτρινόμαυρων στην OPAP Arena.