Η Τσέλσι ήταν σε αναζήτηση προπονητή μετά την απόφαση της διοίκησης να απολύσει τον Τόμας Τούχελ και ο αντικαταστάτης του τελικά θα είναι ο Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος για πρώτη φορά θα εργαστεί σε ένα μεγάλο κλαμπ και ο οποίος την τελευταία τριετία ήταν στην Μπράιτον, την οποία οδήγησε πέρυσι στην καλύτερη θέση της ιστορίας της στην Premier League.

Ο 47χρονος Άγγλος προπονητής ήταν από την αρχή το φαβορί, σε όλα τα ρεπορτάζ, για να διαδεχθεί τον Γερμανό στον πάγκο των Λονδρέζων και τελικά έτσι έγινε, αφού ανακοινώθηκε η πρόσληψή του με την υπογραφή, μάλιστα, συμβολαίου που έχει διάρκεια ως το 2027. Γεγονός το οποίο δείχνει ότι, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, η Τσέλσι θέλει να «χτίσει» μαζί του.

Όπως και να έχει, για τον Πότερ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, αφού μέχρι τώρα είχε εργαστεί στη σουδική Έστερσουντ, στη Σουόνσι και στη Μπράιτον. Ομάδες στις οποίες πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί και ακόμη περισσότερα, αφού για παράδειγμα την Έστερσουντ την ανέλαβε όταν ήταν στην 4η κατηγορία της Σουηδίας και την έφτασε όχι μόνο στην 1η αλλά και στους ομίλους του Europa League.

Ακολούθησε η Σουόνσι και στη συνέχεια η Μπράιτον, η οποία πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της τερμάτισε στην 9η θέση, για να έρθει τώρα η μεγάλη πρόκληση που λέγεται Τσέλσι.