Οι οπαδοί του Ολυμπιακού περιμένουν πώς και πώς την εμφάνιση του Μαρσέλο στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Δευτέρας (5/9) για να τον αποθεώσουν μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, αλλά οι Πειραιώτες δεν θέλουν να μείνουν εκεί και επιμένουν για την επόμενη μεγάλη κίνηση που θα προκαλέσει έξτρα ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου, ενισχύοντας σημαντικά και την ομάδα.

Η επιστροφή στις νίκες, στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στο Καραϊσκάκη (3-1), ήταν το πρώτο ζητούμενο για τον Κάρλος Κορμπεράν. Για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Και ήρθε. Άρα, ο Ισπανός προπονητής μπορεί να σκέφτεται το δεύτερο ζητούμενο, το οποίο είναι η έξτρα ενίσχυση της ομάδας. Και δεν είναι ο μόνος στις τάξεις του συλλόγου που το σκέφτεται αυτό. Στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει ότι οι μεταγραφές θα συνεχιστούν, ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας παίκτης ακόμη. Και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Η ενίσχυση στο χώρο του κέντρου.

Ακόμη πιο συγκεκριμένα, η ενίσχυση με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Τον χαφ της Τσέλσι που είναι δανεικός στη Μίλαν, η οποία δεν τον υπολογίζει για τη φετινή σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, Ιταλοί και Άγγλοι μάλλον δεν το χειρίστηκαν σωστά το θέμα, με συνέπεια να μη βρουν λύση για τον 28χρονο Γάλλο χαφ, ο οποίος θέλει να είναι σε μια ομάδα στην οποία θα παίζει. Ειδικά μετά την περσινή σεζόν, στην οποία η συμμετοχή του στους αγώνες των Μιλανέζων ήταν μικρότερη από ό,τι θα περίμενε.

Στόχος του Ολυμπιακού ο Μπακαγιόκο της Μίλαν

Είτε άμεσα, είτε τον Ιανουάριο

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, το λένε ξεκάθαρα ότι ο νέος μεγάλος μεταγραφικός στόχος είναι ο Μπακαγιόκο. Βασικά, στόχος ήταν ήδη τις τελευταίες εβδομάδες, το θέμα φάνηκε να μην προχωράει, αλλά στον Πειραιά αποφάσισαν ότι θα επιμείνουν. Και αυτό κάνουν, με την αισιοδοξία να μη λείπει. Οι ερυθρόλευκοι πιστεύουν ότι ο παίκτης αργά ή γρήγορα, δηλαδή είτε άμεσα είτε από Ιανουάριο, θα καταλήξει σε αυτούς. Απλά, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, προτιμούν να γίνει τώρα η δουλειά. Να τον αποκτήσουν από τώρα, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον όμιλο του Europa League.

Από τον Ολυμπιακό, βέβαια, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να κινηθούν για άλλον παίκτη άμεσα, αν δουν ότι η υπόθεση Μπακαγιόκο πάει για Ιανουάριο. Η πρόθεσή τους, όμως, είναι να ντύσουν από τώρα στα ερυθρόλευκα τον Γάλλο χαφ και θα το προσπαθήσουν μέχρι τέλους. Και από εκεί και πέρα, αν είναι να γίνει κι άλλη μεταγραφή εκτός από τον χαφ, φαίνεται πως θα είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Με τους Πειραιώτες, όμως, να ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν σχετίζεται με πιθανή αποχώρηση του Βατσλίκ, για τον οποίο άλλωστε απέρριψαν προτάσεις, αλλά με την επιθυμία για ακόμη περισσότερη ενίσχυση στη θέση.