Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες… τρεξίματος στον Ολυμπιακό προκειμένου να κλείσουν όλες τις μεταγραφικές εκκρεμότητες, μία εκ των οποίων είναι αυτή του αριστερού μπακ, με τον Κάρλος Κορμπεράν να έχει ξεχωρίσει παίκτη της Βαλένθια, με την οποία είχαν μια επαφή οι Πειραιώτες ώστε να δουν τι μπορεί να γίνει, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει το θέμα.

Ο Αύγουστος βγήκε, ο Σεπτέμβριος μπήκε και όλες οι ομάδες της Ευρώπης… έχουν πάρει φωτιά προκειμένου να ολοκληρώσουν και τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις τους. Όχι και ό,τι καλύτερο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, να υπάρχει τόση… κίνηση στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, αλλά ούτως ή άλλως το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Αποκλεισμός στα προκριματικά του Champions League, αλλαγή προπονητή, αλλαγή εν μέρει του μεταγραφικού πλάνου… Στον Πειραιά, με λίγα λόγια, είχαν και έχουν δουλειά να κάνουν.

Δουλειά που αφορά και τη θέση του αριστερού μπακ, όπου ο Κορμπεράν έχει ξεχωρίσει έναν παίκτη. Ο λόγος, όπως λένε και στην Ισπανία, για τον Τόνι Λάτο της Βαλένθια. Ο προπονητής των Πειραιωτών ξέρει καλά τον 24χρονο Ισπανό, ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητά του και την κοφτή ντρίμπλα του. Όσο για τους αριθμούς του, είναι οι εξής: 80 συμμετοχές, 2 γκολ και 7 ασίστ με τη Βαλένθια, ενώ έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρες εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

Ο Ολυμπιακός, επομένως, είχε επαφές με τη Βαλένθια, με την οποία θα τα πει ξανά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει το θέμα και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Λάτο.

Η βοήθεια σε Ζινκερνάγκελ και η προσοχή για Βρσάλικο

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τους παίκτες που ήδη βρίσκονται στην ομάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις των Ζινκερνάγκελ και Βρσάλικο. Για τον πρώτο υπάρχει προβληματισμός για όσα δείξει ως τώρα στα παιχνίδια, αλλά η πίστη των ανθρώπων του Ολυμπιακού παραμένει. Στο λιμάνι είναι σίγουρη για την αξία του παίκτη και θεωρούν ότι η απόκτηση του Πεπ Μπιέλ θα τον βοηθήσει. Όπως θα τον βοηθήσει και λίγη ξεκούραση, αφού προέρχεται από γεμάτη σεζόν στη Νότιγχαμ.

Όσο για τον Βρσάλικο, υπάρχει γενικά προβληματισμός, περισσότερο στον κόσμο και λιγότερο στην ΠΑΕ πάντως, για την κατάστασή του, αφού μετά τα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα τέθηκε νοκ άουτ λόγω μυικών τραυματισμών. Το γεγονός ότι υπέστη υποτροπή προφανώς δεν βοήθησε καθόλου τα πράγματα και στον Πειραιά έχουν αποφασίσει πλέον να είναι πολύ προσεκτικοί με τον Κροάτη δεξιό μπακ και να μη ρισκάρουν το παραμικρό.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στη δράση μόνο όταν θα είναι 100% έτοιμος και δεν θα υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος νέας υποτροπής, η οποία θα κάνει χειρότερη την κατάσταση.