Πέντε χρόνια μετά τη μεταγραφή του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και αφού φόρεσε τις φανέλες και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, ο Παναγιώτης Ρέτσος επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτησή του, έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Βερόνα, με την υπογραφή συμβολαίου τριών ετών.

Η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν δεδομένη και απέμενε απλά η επισημοποίηση, η οποία ήρθε με την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου, πέντε χρόνια μετά τη μεταγραφή του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο 24χρονος αμυντικός (γεννήθηκε στις 9/8/1998) αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Serie A για λογαριασμό της Ελλάς Βερόνα, έχει παίξει στη Bundesliga με τη Λεβερκούζεν, στη Ligue 1 με τη Σεντ Ετιέν, ενώ πέρασε από την Αγγλία και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Με τον Ολυμπιακό έχει πραγματοποιήσει 40 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη».

Ρέτσος: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και την ανακοίνωση της επιστροφής του, ο Ρέτσος ανέφερε τα εξής στις δηλώσεις του: ««Η πρώτη μου φανέλα ήταν ερυθρόλευκη, ήταν το όνειρό μου. Έζησα αξέχαστες στιγμές, όμως, κάτι άφησα στη μέση. Όταν πάτησα αυτό το χορτάρι, σ’ αυτό το γήπεδο ήξερα ότι ανήκω εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου. Επέστρεψα. Εδώ είναι το σπίτι μου».