Η εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας στην πρεμιέρα είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στην ΑΕΚ και τώρα έρχεται η ώρα της απότομης προσγείωσης, αφού το γκολ του Ντέλετιτς στο 18′ ήταν αρκετό για να ηττηθεί με 0-1 από τον Βόλο στη Ριζούπολη για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προβλημάτισε.

Με τους οπαδούς της Ένωσης να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα, οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παιχνίδι και έδωσαν από νωρίς γρήγορο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους, όπως το συνηθίζουν άλλωστε, να παίζουν επιθετικά. Και αφού έπαιζαν επιθετικά, επιβραβεύθηκαν στο 18′, όταν ο -πρώην κιτρινόμαυρος- Ντέλετιτς με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Στάνκοβιτς (0-1).

Εξέλιξη που μάλλον δεν περίμενε η ΑΕΚ, η οποία πάντως σταδιακά αύξησε την πίεσή της, είχε κατοχή μπάλας 65% και στο 32′ είχε και την ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Τσούμπερ, μετά το πέρασμα του Γιόνσον, αλλά ο Κλέιμαν έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το προβάδισμα για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι είχαν οπισθοχωρήσει αρκετά.

Βλέποντας τα πράγματα να μην πάνε και τόσο καλά για την ομάδα του, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, βγάζοντας Άμραμπατ και Μάνταλο για να βάλει Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία, με την Ένωση να κλείσει στην περιοχή του τον Βόλο, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτιάξει καθαρή ευκαιρία.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν φανερό ότι ήθελαν πολύ να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά, από ένα σημείο κι έπειτα, ήταν επίσης φανερό και το γεγονός ότι είχαν αγχωθεί, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να αλλάζει κάτι. Για την ακρίβεια, στο 78′ θα μπορούσε να αλλάξει το σκορ και να γίνει… 0-2 στην αντεπίθεση, αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Φαν Βέερτ ήταν άστοχο.

Μικρό το κακό για τον Βόλο, από τη στιγμή που το 0-1 έμεινε ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη και υποχρεώνοντας την ΑΕΚ στην πρώτη της, απρόσμενη, ήττα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (82′ Αλμπάνης), Πινέδα (65′ Ρότα), Τσούμπερ, Μάνταλος (46′ Γκαρσία), Αραούχο.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Μεταξάς (56′ Ματίγια), Τσοκάνης, Ντέλετιτς (81′ Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντεθ (71′ Ουές), Φαν Βέερτ.