Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε σε όλα τελικά με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, η οποία θα είναι η 2η πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου, με τους οπαδούς του πλέον να θέλουν να… ηρεμήσουν στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, στις οποίες όμως αναμένεται να έρθει νέα πρόταση από το εξωτερικό για Έλληνα παίκτη του και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Οι μεταγραφές που έκαναν οι πράσινοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενθουσίασαν, τελικά, τους οπαδούς του, όπως δείχνει και το κλίμα που επικρατεί. Χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι δεν πήραν και την πίκρα τους, αφού επιθυμούσαν την παραμονή του Αλεξανδρόπουλου. Η πρόταση της Σπόρτινγκ, όμως, ήταν πολύ καλοί για να την απορρίψει η διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία τουλάχιστον πέτυχε το καλύτερο δυνατό deal. Και όσο και αν οι οπαδοί, ως γνωστόν, ενδιαφέρονται καθαρά για το αγωνιστικό και όχι για το οικονομικό, οι διοικούντες πρέπει να τα υπολογίζουν όλα.

Όπως και να έχει, αυτή η υπόθεση, έστω όχι επισήμως ακόμη, έχει κλείσει και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εύχονται να μην υπάρξει άλλη αποχώρηση και ειδικά Έλληνα παίκτη. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, εύχονται να μην υπάρξει κάποια… δυσάρεστη έκπληξη με τον Κουρμπέλη, για τον οποίο οι φήμες λένε ότι η Τραμπζονσπόρ θα επανέλθει. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, είχε κάνει πρόταση 650.000 ευρώ, την οποία όμως οι πράσινοι απέρριψαν.

Τώρα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, αναμένεται να επανέλθουν με νέα, βελτιωμένη, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν το «ναι» και θα προσθέσουν ακόμη έναν Έλληνα, μετά τους Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη, στο ρόστερ τους. Θα γίνει, όμως, έτσι;

Ο Γιοβάνοβιτς με τον Κουρμπέλη

Ξεκάθαροι στην ΠΑΕ

Σύμφωνα με όσα λένε στον Παναθηναϊκό, όχι. Ακόμη κι αν οι Τούρκοι επανέλθουν όντως με νέα πρόταση, ανεβασμένη, η απάντηση που θα λάβουν θα είναι αρνητική. Για διάφορους λόγους… Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει πρόβλημα με τον κόσμο και να χαλάσει το κλίμα. Επίσης, με την πώληση του Αλεξανδρόπουλου η ΠΑΕ βάζει καλά λεφτά στο ταμείο, οπότε δεν υπάρχει κάποια άμεση ανάγκη για νέα πώληση.

Πέραν αυτού, δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο για αγωνιστικούς λόγους να φύγουν δύο χαφ στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου. Όσο κι αν θέλει, επομένως, τον Κουρμπέλη η Τραμπζονσπόρ, δεν μπορεί να τον αποκτήσει φέτος. Ακόμη κι αν κάνει, όντως, νέα πρόταση, αρκετά καλύτερη από αυτή των 650.000 ευρώ που είχε απορριφθεί πριν λίγο καιρό.