Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε οριστικά με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την παραχώρηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, με την επίσημη ανακοίνωση να είναι το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και παράλληλα η 2η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία των πράσινων, με προοπτική να γίνει ακόμη και η πιο ακριβή.

Οι συζητήσεις των δύο ομάδων είχαν, τελικά, αίσιο τέλος για τους Πορτογάλους, οι οποίοι ικανοποίησαν όλες τις απαιτήσεις των κυπελλούχων Ελλάδας. Και οι απαιτήσεις τους ήταν 4,5 εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30%. Ένα πολύ καλό deal για τον Παναθηναϊκό όπως δείχνουν άλλωστε και τα δεδομένα, αφού πρόκειται για την 2η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του κλαμπ.

Στην 1η θέση βρίσκεται αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο για 5,8 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2011, με τον Γάλλο φορ να αποχωρεί έπειτα από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων είχε δεθεί πολύ με τον κόσμο. Ακολουθεί, όπως προαναφέρθηκε, αυτή του Αλεξανδρόπουλου που μπορεί και να ξεπεράσει τον Σισέ λόγω του ποσοστού μεταπώλησης και η πρώτη 5άδα κλείνει με τρεις παίκτες που έφυγαν για το ίδιο ποσό: 3 εκατ. ευρώ.

Αυτοί οι τρεις είναι οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Χάρης Μαυρίας και Μάρκους Μπεργκ. Ο πρώτος είχε δοθεί στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2004, με το deal όμως να έχει κλείσει πριν το Euro. Σε διαφορετική περίπωση, το ποσό θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο. Ο δεύτερος είχε δοθεί το 2013 στη Σάντερλαντ και ο Σουηδός φορ, ο οποίος επίσης ήταν από τους αγαπημένους των οπαδών, είχε παραχωρηθεί στην Αλ Αΐν το 2017.