Η Φράιμπουργκ, που το μεσημέρι της Παρασκευής (26/8) κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στον ίδιο όμιλο του Europa League, λίγες ώρες μετά πανηγύρισε δεύτερη συνεχόμενη νίκη καθώς επικράτησε με 1-0 της Μπόχουμ στο «Europa-Park Stadion» για την 4η αγωνιστική της Bundesliga.

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια κι έστω και προσωρινά κι έχοντας ματς παραπάνω έπιασε την Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κυρίαρχη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στην ουραγό της λίγκας και πιθανώς την πιο αδύναμη ομάδα, η Φράιμπουργκ απείλησε πολλάκις και έμοιαζε θέμα χρόνου να καταφέρει ν’ ανοίξει το σκορ.

Αυτό δεν συνέβη στη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά βρήκε δίχτυα λίγο μετά την επανέναρξη. Στο 48′ ο Βιντσέντσο Γκρίφο νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Ρίμαν, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αστοχήσει σε πέναλτι. Από εκεί κι έπειτα, οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τη διαφορά και να «κλειδώσουν» τη νίκη. Δεν μπόρεεσαν να σκοράρουν ξανά με αποτέλεσμα να υπάρξουν ορισμένες στιγμές ανησυχίας όπως το δοκάρι του Χόφμαν, αλλά σε γενικές γραμμές έλεγξαν το ρυθμό και διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά το ματς.

Για την Μπόχουμ ήταν βασικός ο Έλληνας διεθνής αμυντικός Κώστας Σταφυλίδης που αντικαταστάθηκε στο 53ο λεπτό. Στον πάγκο έμεινε ο έτερος Έλληνας διεθνής αμυντικός της γερμανικής ομάδας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.