Μετά τη δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Έβερτον στην πρεμιέρα και την ισοπαλία με την Τότεναμ εντός έδρας στη 2η αγωνιστική, ήρθε η ώρα και για την πρώτη ήττα της Τσέλσι στη φετινή Premier League, αφού ήταν κάκιστη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λιντς και έχασε με 3-0, με συνέπεια να είναι ήδη στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ που έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες.

Οι Λονδρέζοι προβλημάτιζαν με την απόδοσή τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Έλαντ Ρόουντ» και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, βάζοντας βάσεις νίκης με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Συγκεκριμένα, η Λιντς άνοιξε το σκορ στο 32′ με τον Άαρονσον που έκλεψε τη μπάλα από τον Μεντί και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, για να ακολουθήσει στο 37′ το 2-0 με την κεφαλιά του Ροντρίγκο μετά την εκτέλεση φάουλ του Χάρισον.

Τα πράγματα ήταν ήδη, επομένως, πολύ δύσκολα για την Τσέλσι που δεν παρουσίασε καμία βελτίωση παρά τις προσπάθειες του Τούχελ με τις αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και στο σύστημα, για να έρθει και το 3-0 της Λιντς στο 68′ με την κοντινή προσπάθεια του Χάρισον μετά τη σέντρα του Τζέιμς και την προβολή του Ροντρίγκο.

Τραγικό μεσημέρι, με λίγα λόγια, για τους «μπλε», οι οποίοι στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 84′ έχασαν και τον Κουλιμπαλί που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.