Η Εθνική ομάδα έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα κόντρα στην Πολωνία κι εν τέλει επικράτησε με 101-78 στην πρεμιέρα της στο τουρνουά «Ακρόπολις», στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του EuroBasket.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ικανοποιημένος από όσα είδε στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Πολωνίας, για την πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», ενώ στάθηκε στη ζώνη των Πολωνών και τη δουλειά που πρέπει να κάνει σε αυτόν τον τομέα η ομάδα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Πρώτο παιχνίδι του Σλούκα που μπήκε ρυθμό. Είδαμε πράγματα όταν ο ρυθμός μας έπεσε στη ζώνη, πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι αυτό. Και η Γεωργία θα έχει τέτοιες άμυνες αύριο οπότε είναι ευκαιρία να δουλέψουμε».

Για το σημείο που η επίθεση της Εθνικής κόλλησε στο 2ο δεκάλεπτο: «Για το τρίποντο, στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 3/9 τα οποία ήταν καλά σουτ. Θα τα βάλουμε αυτά τα σουτ, στο δεύτερο είχαμε 3/8, καλύτερο ποσοστό, αλλά γίναμε αργοί στο 5 εναντίον 5. Προφανώς δε δουλέψαμε πολύ στη ζώνη, θα βάλουμε πράγματα από μέσα προς τα έξω, θα δουλέψουμε σε αυτό».

Για τη βελτίωση της ομάδας: «Φτιάξαμε αρκετές πεντάδες, αυτό που μένει σταθερό είναι η διάθεση να γίνουμε ομάδα. Μεταφράζεται αυτό με μία περιστροφή του Σλούκα στο +20 σε ένα σουτ που δεν προλάβαινε να μαρκάρει. Αυτό είναι δείγμα, δεν έχει σημασία το σκορ. Ακόμα δεν είμαστε ομάδα και πρέπει να γίνουμε. Σήμερα το κάναμε σε ένα βαθμό. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει μαζί. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Μία ομάδα που θα είναι μαζί στα δύσκολα και θα βρίσκει λύσεις. Η επικοινωνία, ακόμα και με τα μάτια είναι σημαντικό.

Πρώτα πρέπει να δούμε τι έγινε και χάσαμε τη διαφορά που είχαμε. Το μεγάλο διάστημα αποχής από το σκοράρισμα μας προβληματίζει και θα το λύσουμε. Θα δώσουμε μάχες ακόμα κι αν πονάμε ή δεν είμαστε έτοιμοι».

Για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι με την Γεωργία: «Θα δούμε αύριο για τον Γιάννη, θα μιλήσω μαζί του για αύριο».

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα με το εθνόσημο

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε 19 πόντους (με 3/4 βολές, 2/3 δίποντα και 4/9 τρίποντα στα 19:10 που έμεινε στο παρκέ) στη νίκη της Ελλάδας επί της Πολωνίας στο τουρνουά «Ακρόπολις», επίδοση που συνιστά ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο για τον διεθνή γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς.

H προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του σε επίπεδο Ανδρών ήταν οι 13 πόντοι στο 93-71 επί της Μεγάλης Βρετανίας στις 30/6/2022, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είμαι αισιόδοξος για το EuroBasket, στόχος είναι το μετάλλιο»

Ένα μετάλλιο με την Εθνική στο προσεχές EuroBasket επιθυμεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και το δηλώνει ξεκάθαρα, με τον ομογενή γκαρντ να αναφέρεται μετά το παιχνίδι και στην συνύπαρξή του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Η ομάδα χτίζεται σταθερά και αργά για να είναι έτοιμη για το EuroBasket. Γινόμαστε ομάδα όσο περνάει ο καιρός. Επιθετικά βρίσκουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας, είχαμε καλά σερί. Στην άμυνα θα βρούμε αυτό που μας κάνει καλύτερους. Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε. Για να πάμε καλά πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμασταν καλοί με την Πολωνία και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό» δήλωσε αρχικά και για τον Greak Freak είπε: «Είναι ωραίο να παίζω με τον Γιάννη και τα άλλα παιδιά. Ο Γιάννης επιτίθεται συνέχεια στο καλάθι και βγάζει πάσες, που δουλειά μου είναι να κάνω ασίστ. Ήμουν ελεύθερος και πήρα τα σουτ, η αντίπαλη άμυνα είχε χτίσει τοίχος μπροστά στον Γιάννη και έτσι είχα χώρο εγώ. Χτίζουμε αυτοπεποίθηση μέσα από την προπόνηση. Είμαι αισιόδοξος για το EuroBasket, στόχος είναι το μετάλλιο».

Τέλος, για τη συμμετοχή του στην Εθνική τόνισε: «Νιώθω εξαιρετικά παίζοντας στην Εθνική. Απουσίαζα τα προηγούμενα χρόνια, όμως τώρα είμαι μαζί με τον Γιάννη και παίζω και νιώθω πολύ καλά. Λατρεύω τον κόσμο και πάντα για μένα είναι σπίτι η Ελλάδα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου παρότι πάω στο Ντάλας τη νέα σεζόν».