Η Σάουθεντ Γιουνάιτεντ, ομάδα 5ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, μελετά την αλλαγή του ονόματος που έδωσε στην εξέδρα του γηπέδου της έπειτα από συμφωνία με σπόνσορα. Μέσω των social media οι οπαδοί υπέδειξαν στους υπεύθυνους πως στην παρούσα μορφή της χορηγίας σχηματίζεται το όνομα μιας serial killer.

Οι παράγοντες της Σάουθεντ Γιουνάιτεντ ήταν ιδιαίτερα περήφανοι που ανακοίνωσαν την συμφωνία με την τοπική εταιρία μεσιτών Gilbert & Rose προκειμένου να ονοματίσουν τη δυτική εξέδρα του γηπέδου «Ρουτς Χολ».

Οι οπαδοί όταν μπήκαν στην ιστοσελίδα της ομάδας για να αγοράσουν εισιτήρια είδαν το νέο όνομα της νέας εξέδρας: Gilbert & Rose West Stand. Πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους στα social media αναγκάζοντας την ομάδα να συζητήσει εκ νέου τους όρους της συμφωνίας με τη μεσιτική εταιρία.

Ο λόγος; Η Rose West, μαζί με τον σύζυγό της Φρεντ, είναι ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια serial killers στη Βρετανία. Από κοινού σκότωσαν άγνωστο αριθμό ατόμων στο σπίτι τους στο Γκλόστερ σε μια περίοδο δύο δεκαετίων από το 1967 (όταν εκείνη ήταν 14 ετών) κι έπειτα.

Ως τώρα έχει αποδειχθεί ότι συνεργάστηκε με τον σύζυγό της στις δολοφονίες τουλάχιστον εννιά νεαρών γυναικών από το 1973 ως το 1987, αλλά εικάζεται πως διέπραξαν πολλές περισσότερες. Η Rose West σκότωσε επίσης και την 8χρονη θετή κόρη της Σαρμέιν το 1971.

Λογικά, λοιπόν, οι οπαδοί της Σάουθεντ Γιουνάιτεντ δεν ήθελαν η αγαπημένη τους ομάδα να συνδέσει το όνομά της με μια serial killer. Η 68χρονη σήμερα Rose West παραμένει στη φυλακή, όπου μπήκε το 1995 έχοντας καταδικαστεί για δέκα φόνους. Ο άνδρας της αυτοκτόνησε το ίδιο έτος.

Ο αγγλικός σύλλογος, επιπλέον, προσπάθησε να καθησυχάσει τους οπαδούς της υποστηρίζοντας πως για την ώρα δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες εντός του γηπέδου, οπότε το όνομα δεν φαίνεται μέσα στο στάδιο.