Το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι το χειρότερο δυνατό μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα και δεν βελτιώνεται με τις ανακοινώσεις για τις μεταγραφές των Χουάνγκ και Λάιντνερ, με τους οπαδούς να περιμένουν πώς και πώς για τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να θεωρείται τελειωμένος και τα ΜΜΕ να καταγράφουν… επτά υποψηφιότητες για την αντικατάστασή του.

Από την αρχή του καλοκαιριού, όπως είχε σημειωθεί περισσότερες από μία φορές, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για τους Πειραιώτες: Η επιστροφή στους ομίλους του Champions League μετά την περσινή απουσία ήταν επιτακτική ανάγκη. Παράλληλα, όπως επίσης είχε σημειωθεί από πολύ νωρίς, ο Μαρτίνς ένιωθε μεγάλη πίεση μέσα στο καλοκαίρι, αφού ήξερε ότι αυτή τη φορά δεν θα υπήρχε… συγχωροχάρτι για ενδεχόμενο αποκλεισμό. Και τελικά όχι μόνο ήρθε αυτός, αλλά ήρθε και με το απίστευτο 0-4…

Ο Πορτογάλος, επομένως, δεν έχει μέλλον στον Πειραιά όπως φάνηκε και από την επίσκεψη των οργανωμένων οπαδών στον Ρέντη, με αποτέλεσμα όλο το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Απάντηση σε αυτό, ενδεχομένως να μην μπορεί να δώσει με απόλυτη σιγουριά ούτε η διοίκηση των ερυθρόλευκων αυτή τη στιγμή. Υποψήφιοι, πάντως, υπάρχουν. Και όχι ένας ή δύο, αλλά επτά. Τόσα είναι τα ονόματα, βλέπετε, που έχει γράψει μέσα σε ένα 24ωρο ο ελληνικός Τύπος.

Οι επτά υποψηφιότητες

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα

Ας δούμε, επομένως, ποιοι είναι αυτοί οι επτά προπονητές που είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, υποψήφιοι για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Το πρώτο όνομα που κυκλοφόρησε ήταν αυτό του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, του 43χρονου Ιταλού που έκανε καλή δουλειά στην πατρίδα του με τη Σασουόλο και πέρυσι πήγε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, από την οποία αποχώρησε όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το άλλο όνομα που παίζει δυνατά στα ρεπορτάζ του ελληνικού Τύπου, είναι αυτό του Κάρλος Κορμπεράν: Είναι Ισπανός, είναι 39 ετών και τη διετία 2020-22 ήταν στην Αγγλία ως προπονητής της Χάντερσφιλντ.

Αυτά είναι τα δύο ονόματα στα οποία ποντάρει κυρίως ο Τύπος, αλλά αναφέρονται άλλα πέντε, τα οποία, θεωρητικά, έχουν λιγότερες πιθανότητες. Για διάφορους λόγους. Αυτά τα ονόματα, λοιπόν, είναι τα εξής: Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Μότα, Φάμπιο Καναβάρο, Χαβιέρ Καγιέχα, Πέπε Μπορδαλάν. Ας δούμε, επομένως, ποια ήταν η τελευταία δουλειά του καθενός εξ αυτών…

Ο Αλόνσο από το 2019 είναι προπονητής στη Β ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, από την οποία ξεκίνησε και ως ποδοσφαιριστής. Ο Τιάγκο Μότα, 39 ετών, ήταν την τελευταία σεζόν στην ιταλική Σπέτσια, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και στην Τζένοα, όπως και στην U19 της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Καναβάρο είχε δουλέψει στην εθνική ομάδα της Κίνας αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, ενώ ο Καγιέχα, 44χρονος Ισπανός, είχε δύο θητείες στη Βιγιαρεάλ και το 2021 δούλεψε στην Αλαβές.

Όσο για τον 58χρονο Ισπανό Χοσέ Πέπε Μπορδαλάς, τον Μάιο του 2021 ανέλαβε τη Βαλένθια με την οποία έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, αλλά στις αρχές του φετινού καλοκαιριού απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τζενάρο Γκατούζο.