Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση δεν θα σκεφτεί το κόστος προκειμένου να ικανοποιήσει τις μεταγραφικές επιθυμίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται σε ό,τι αφορά το θέμα του επιθετικού, αφού ο Άντρατζ Σπόραρ θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή του κλαμπ μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας.

Εκείνη τη διετία, 2008 με 2010, οι πράσινοι είχαν την άνεση να ξοδέψουν αρκετά λεφτά έχοντας ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Στόχος που επιτεύχθηκε το 2010 με την κατάκτηση του νταμπλ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έτσι, η αποχώρηση των υπόλοιπων μετόχων αρχικά και στη συνέχεια των μεγαλομετόχων, δηλαδή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, έφερε δύσκολα οικονομικά και κατ’ επέκταση αγωνιστικά χρόνια. Από την περσινή σεζόν, όμως, άρχισε να φαίνεται φως αγωνιστικά και τώρα και οικονομικά.

Κάτι που επιβεβαιώνεται στην πράξη, αφού λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα μεταγραφικά, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφή του μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας. Είναι έτοιμος, για την ακρίβεια, να αποκτήσει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Σπόραρ, δίνοντας τα εξής ποσά: Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ στους Πορτογάλους και συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στο ένα εκατ. ευρώ στον παίκτη.

Ποσά που έμοιζαν με… επιστημονική φαντασία για τον Παναθηναϊκό μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί και ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει εμπράκτως ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Γιοβάνοβιτς στη μεταγραφική περίοδο. Η απόκτηση, μάλιστα, του 28χρονου διεθνή Σλοβένου επιθετικού, ο οποίος μπορεί να παίξει και σαν δεξί εξτρέμ, αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Οι υπόλοιποι στόχοι

Έτσι, το θέμα του φορ που έψαχναν οι κυπελλούχοι Ελλάδας φτάνει στο τέλος του και το ενδιαφέρον στρέφεται στις άλλες μεταγραφικές εκκρεμότητες. Μία από αυτές, εξίσου σημαντική, είναι του επιθετικού μέσου που θέλουν οι πράσινοι. Μια μεταγραφή για την οποία, όπως διέρρεε αρχές καλοκαιριού, η ΠΑΕ ήταν διατεθειμένη να κάνει την οικονομική υπέρβαση αν χρειαστεί. Κυρίως για τον επιθετικό ήταν αποφασισμένοι οι κυπελλούχοι να δώσουν πολλά λεφτά, αλλά και για το 10άρι… κάτι θα γίνει.

Από εκεί και πέρα, ο Γιοβάνοβιτς θέλει ακόμη έναν παίκτη για τη μεσαία γραμμή, ενώ σε ό,τι αφορά τον εξτρέμ που αναζητά ο Παναθηναϊκός, ο Σπόραρ, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να δώσει λύσεις. Θετικό, αναμφίβολα. Στόχος, όμως, είναι η απόκτηση ενός κανονικού εξτρέμ, ο οποίος θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να δημιουργεί αλλά και να εκτελεί όταν χρειάζεται.