Το 1-1 δεν ήταν άσχημο σκορ για τον Ολυμπιακό, όσο κι αν έμεινε η πικρία για το πώς ισοφαρίστηκε στο τέλος, στον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League αλλά δεν του έδωσε και κάποιο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην προβληματίζεται τόσο για το αποτέλεσμα όσο για την απόδοση της ομάδας του, με συνέπεια να ετοιμάζει αλλαγές στην 11άδα.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν καλά στον αγώνα του Ισραήλ, αφού προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Ζινκερνάγκελ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δυσκολεύονταν κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους και τελικά οπισθοχώρησαν και έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για την ισοφάριση. Μια ισοφάριση που ήρθε στο τέλος με τύχη, αν και θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα σε κάποια από τις ευκαιρίες που έφτιαξε η Μακάμπι.

Ευκαιρίες που δεν άρεσαν καθόλου στον Μαρτίνς, ο οποίος περίμενε από την ομάδα του να ελέγξει πλήρως την κατάσταση μετά το γρήγορο προβάδισμα, να δώσει στο παιχνίδι τον επιθυμητό ρυθμό, να «παγώσει» τους Ισραηλινούς και να πάρει, εν κατακλείδι, τη νίκη. Αυτό όμως δεν έγινε και το 1-1 τα αφήνει όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς, όπου ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη. Και αυτή τη νίκη, όπως φαίνεται, θα προσπαθήσει να την πάρει έχοντας τέσσερις αλλαγές στην 11άδα του.

Φάση από τον αγώνα Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός

Οι 4 που ετοιμάζονται για βασικοί

Στο Ισραήλ, υπενθυμίζουμε, ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με την εξής σύνθεση: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Ζινκερνάγκελ, Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο. Σε αυτή την 11άδα, λοιπόν, ο Μαρτίνς σκέφτεται να κάνει τέσσερις αλλαγές και συγκεκριμένα να δώσει θέσεις βασικών στους Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκη, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ελ Αραμπί.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τον Αγκιμπού Καμαρά και όλα δείχνουν ότι θα μείνει στον πάγκο. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Μαντί Καμαρά, ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει κι άλλη αλλαγή στο κέντρο, προκειμένου να μπει στην 11άδα ο Μπουχαλάκης (ή ο Κούντε). Από εκεί και πέρα, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά προορίζεται για τον ρόλο του ελεύθερου πίσω από τον επιθετικό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Ελ Αραμπί.

Πολλά, τα περισσότερα βασικά, θα κριθούν από το αν ο Μαρτίνς θα επιλέξει αυτή τη φορά το 4-3-3 ή το 4-2-3-1. Αυτό είναι που θα κρίνει αν στο κέντρο, δίπλα από τον Μαντί Καμαρά, θα είναι και ο Μπουχαλάκης ή ο Κούντε. Σίγουρα, πάντως, η 11άδα του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα δεν θα είναι η ίδια με αυτή του πρώτου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.