Η UEFA δεν είναι απλά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αλλά μια επιχείρηση που βάζει αμύθητα ποσά στο ταμείο της κάθε χρόνο, όπως δείχνει και η δημοσιοποίηση των εσόδων για τη σεζόν 2020-21 μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες των εθνικών ομάδων και τα οποία έφτασαν στο 1,76 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν διεθνή οικονομικά Μέσα, αυτό το ποσό δείχνει την οικονομική δύναμη της UEFA, η οποία δεν θέλει να χάσει από τη European Super League το μονοπώλιο σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις και η οποία αναμένεται να αυξήσει κι άλλο τα έσοδά της αφού αυξάνεται το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ για το ποδόσφαιρο και ακόμη πιο συγκεκριμένα για τις εθνικές ομάδες.

Αυτό το 17,76 δισ. ευρώ η UEFA το εξασφάλισε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των προκριματικών αγώνων για το Euro 2020 (το οποίο διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021) και τα ματς του Nations League, με το μέλλον να προμηνύεται ακόμη καλύτερο. Ακόμη πιο… πλούσιο δηλαδή.

Ο λόγος; Από τη σεζόν 2024-25 θα αρχίσει η διαδικασία σύναψης νέων συμφωνιών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των εθνικών ομάδων και η συμφωνία με τις ΗΠΑ αναμένεται να είναι για έξι χρόνια με 1,98 δισ. ευρώ. Περισσότερα, δηλαδή, από 326 εκατ. ευρώ ανά σεζόν.