Με 12 αντί για 14 ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Basket League, αφού μετά τη Λάρισα που δεν της χορηγήθηκε άδεια, το Ψυχικό αποφάσισε να μην καταθέσει καν φάκελο και έτσι δεν θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο είχε πανηγυρίσει την άνοδό του.

Τα προβλήματα, όπως φαίνεται, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού και στο μπάσκετ η κατάσταση μόνο ιδανική δεν είναι, όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις.

Στη Basket League υπολόγιζαν ότι το νέο πρωτάθλημα θα γινόταν με 13 ομάδες, αφού δεν χορηγήθηκε άδεια συμμετοχής στη Λάρισα, αλλά τελικά θα είναι ακόμη λιγότερες και συγκεκριμένα 12, αφού ούτε το Ψυχικό εξασφάλισε άδεια.

Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη ομάδα δεν κατέθεσε ούτε φάκελο αλλά ούτε και μια επιστολή που είχε προαναγγείλει πως θα στείλει ζητώντας παράταση για να φτιάξει τον φάκελό της, με συνέπεια να αποκλείεται και αυτή από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Εξέλιξη που μάλλον δεν περίμενε κανείς όταν την 1η Ιουνίου το Ψυχικό νικούσε με 80-52 τον Τρίτωνα και έκανε το 3-2 στις νίκες, πανηγυρίζοντας την άνοδο στη Basket League.