Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο φετινό καλοκαίρι έχοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του, αλλά τελικά τα πράγματα εξελίσσονται έτσι ώστε στις τάξεις των πράσινων να φοβούνται ότι όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα πάει χαμένος και θα πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με όσες υπολόγιζαν.

Όλα τα άρθα στον ελληνικό Τύπο για τους πράσινους ήταν πανηγυρικά στις αρχές Ιουνίου. Και ήταν λογικό. Η ομάδα προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει το κύπελλο και εξασφαλίζοντας την επιστροφή στην Ευρώπη. Παράλληλα, αυτά τα πέτυχε έχοντας πάρα πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι από τις μεγάλες ομάδες της Super League 1, αυτή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν η πιο οργανωμένη, ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Κι ας μην είχε το ταλέντο στο ρόστερ που είχαν άλλοι.

Οι κυπελλούχοι, επομένως, μπήκαν στο καλοκαίρι ήρεμοι, έχοντας στο μυαλό τους ότι χρειάζονται λίγες και προσεγμένες κινήσεις ώστε να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι τη νέα σεζόν. Μέχρι που το πράγμα άρχισε να στραβώνει και τώρα υπάρχει φόβος ότι μπορεί να γίνουν αρκετά χειρότερα τα πράγματα, αφού ο Παναθηναϊκός έχει ήδη χάσει δύο βασικούς, επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο ενός άλλου και ανησυχεί ότι σύντομα θα γίνουν προτάσεις για τρεις ακόμη παίκτες του και συγκεκριμένα τους Σένκεφελντ, Αϊτόρ και Μπρινιόλι.

Αλλάζει όλος ο σχεδιασμός;

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Αυτή η ανησυχία υπάρχει επειδή, προφανώς, οι μάνατζερ των παικτών έχουν ενημερώσει τη διοίκηση της πράσινης ΠΑΕ ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Και από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον, όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα αυτές οι ομάδες θα χτυπήσουν την πόρτα του Παναθηναϊκού καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Και τι θα κάνουν οι πράσινοι σε μια τέτοια περίπτωση; Η προφανής απάντηση είναι πως όλα θα κριθούν από τα ποσά που θα τους προσφερθούν. Αν η ΠΑΕ μείνει ικανοποιημένη από τα λεφτά και είναι ικανοποιημένοι και οι παίκτες από τα συμβόλαια που θα τους προταθούν, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν αρέσει, όπως είναι λογικό, στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος υπολόγιζε ότι θα περνούσε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Πίστευε ότι η ομάδα έχει μπει σε ένα δρόμο, ότι η δύσκολη δουλειά έγινε και πως από εδώ και πέρα θα γίνονταν απλά κάποιες προσθήκες για να ενισχύεται όλο και περισσότερο η ομάδα. Για τον Σέρβο προπονητή, επομένως, θα είναι ό,τι χειρότερο το να πρέπει να αρχίσει ξανά από την αρχή. Έφυγε ο Βέλεθ, έφυγε ο Γκατσίνοβιτς, τελείωσε ο Βιγιαφάνιες, αν φύγουν και οι Σένκεφελντ, Μπρινιόλι και Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει πάνω από τη μισή 11άδα.

Τι χειρότερο μπορεί να τύχει σε έναν προπονητή σε μια μεταγραφική περίοδο;