Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο καλοκαίρι ανακοινώνοντας δύο μεταγραφές και στη συνέχεια ήρθαν κάποιες αποχωρήσεις και γενικά η ΠΑΕ δεν συνέχισε με την ίδια ταχύτητα να κλείνει τις μεταγραφικές υποθέσεις της, γεγονός όμως που δεν προκαλεί ανησυχία στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος, αντιθέτως, μάλλον… προτιμάει κιόλας αυτή την ηρεμία.

Η μεταγραφή του Λοντίγκιν έπιασε τους πάντες στον ύπνο και ακολούθησε αυτή του Γκανέα, με τους πράσινους να χαροποιούν τους οπαδούς τους και παράλληλα να δείχνουν έτοιμοι για να ολοκληρώσουν από νωρίς όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις τους. Η συνέχεια, όμως, έδειξε ότι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο, αφού ήρθαν και αποχωρήσεις. Όπως αυτές των Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς, χωρίς να παραβλέπουμε και το γεγονός ότι οι πράσινοι όπως φαίνεται αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Βιγιαφάνιες.

Ήταν η στιγμή που η ικανοποίηση των οπαδών έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό, για να ακολουθήσει η τρίτη μεταγραφή, αυτή του Τσέριν. Δεν είναι και άσχημα να έχει ολοκληρώσει μια ομάδα τρεις μεταγραφές και ενώ είχαμε μόλις στην 5η Ιουλίου, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να έχει αρκετά μέτωπα ανοιχτά για τη συνέχεια. Μέτωπα που δεν θα κλείσουν άμεσα και η αλήθεια είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, δεν… χαλιέται κιόλας γι’ αυτό το γεγονός. Μπορεί ο κάθε προπονητής να θέλει να έχει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη διάθεσή του ολοκληρωμένο το ρόστερ, αλλά αυτός του Παναθηναϊκού δεν το βλέπει ακριβώς έτσι το θέμα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γιατί δεν ανησυχεί ο Σέρβος

Ο Γιοβάνοβιτς, όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων στις τάξεις των πράσινων. Αυτός είναι και ο λόγος που καμία μεταγραφή δεν προχωράει αν πρώτα δεν δώσει την έγκρισή του. Και έτσι θα γίνει και με τις υπόλοιπες, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει το εξής στη διοίκηση και στους συνεργάτες του: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα αργήσει να έρθει ο παίκτης, αρκεί να έρθει ο σωστός». Αυτή είναι η λογική του Σέρβου προπονητή και έτσι θα συνεχίσουν στο τριφύλλι στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Είναι προφανές ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα μπορούσαν να έχουν ήδη ολοκληρώσει και 4η ή 5η μεταγραφή, πέρα από τις τρεις που έχουν ήδη κάνει. Ο Γιοβάνοβιτς, όμως, έβαλε φρένο σε αυτό, γιατί δεν ήταν σίγουρος ότι οι επιλογές ήταν οι καλύτερες. Ο Σέρβος δεν θέλει να γίνει κανένα λάθος, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σε μια μεταγραφική περίοδο, έχοντας πάρει πάνω του το θέμα και περνώντας από… μικροσκόπιο τους παίκτες που έχουν προταθεί και βρίσκονται στη λίστα του.

Καλό θα είναι, επομένως, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να οπλιστούν με υπομονή, γιατί ο προπονητής είναι αποφασισμένος να πάρει όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να είναι απολύτως σίγουρος για τις επιλογές που θα κάνει. Ενόψει της νέας σεζόν, άλλωστε, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Οι πράσινοι πρέπει να είναι ακόμη καλύτεροι και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στην Ευρώπη, στοχεύοντας παράλληλα πιο ψηλά στην Ελλάδα.