Ο Ολυμπιακός καλείται να «κλειδώσει» την πρωτιά στον β’ όμιλο της Ευρωλίγκας ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Μάλαγα (9/12, 9.45μ.μ, ΝΕΤ), με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να ευελπιστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα επαναλάβουν εμφάνιση αντίστοιχη με αυτής κόντρα στον ΠΑΟΚ…

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε κατά την αναχώρηση των κυπελούχων Ελλάδος για την Ισπανία για…

… τη μη επιθυμητή απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά:
«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το παιχνίδι με τη Μάλαγα με εκείνο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν όμως παίζουμε έτσι δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και προετοιμάζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα για να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά αυτό δημιουργεί πίεση. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμένα είναι να δω τους παίκτες μου να παίζουν όπως θέλω. Και αυτό δεν το είδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ».

… την επικείμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με την ομάδα της Ανδαλουσίας:
«Παραδοσιακά η Μάλαγα έχει καυτή έδρα. Είναι καλή ομάδα, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε για δεύτερη φορά ότι μπορούμε να έχουμε εμείς τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό το κάναμε μόνο μία φορά στη Ρώμη. Η Μάλαγα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την ομάδα που κερδίσαμε εύκολα στο ΣΕΦ.

Ο Πρίντεζης μάλλον δεν παίζει, είναι εκτός ομάδας. Η αντίπαλός μας παίζει με 4άρι τον Χιμένεθ και παίζει με τρία γκαρντ… Τρέχει πολύ. Είναι πιο σοβαρή.

Και έχει τον Μπλάκνεϊ που ελέγχει καλύτερα τον ρυθμό ως πρώτος πλέι μέικερ. Εμείς θα πρέπει να πιέσουμε όσο περισσότερο γίνεται τον Μπλάκνεϊ και τον Ροντρίγκεθ. Πρέπει να σταματήσουμε τις γρήγορες επιθέσεις τους…»

… τον αποκλεισμό από την αποστολή του Αυστραλού πάουερ φόργουορντ Ματ Νίλσεν:

«Με το ιατρικό επιτελείο αποφασίσαμε να αφήσουμε εκτός αποστολής τον Νίλσεν. Νιώθει φοβερούς πόντους στα πλευρά. Προσπαθήσαμε να τον ξεκουράσουμε και για αυτό δεν είχε παίξει και με τον ΠΑΟΚ. Στη 12άδα πήραμε τους Γλυνιαδάκη και Έρτσεγκ».

… την άμεση μετάβαση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για το Βέλγιο (σ.σ 13/12, αγώνας κόντρα στη Σαρλερουά), μετά το πέρας της αναμέτρησης στην Ανδαλουσία:

«Έχουμε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, για αυτό και θα μείνουμε κοντά στη Μάλαγα. Δεν θα επιστρέψουμε για να γλιτώσουμε την κούραση της επιστροφής. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα εν όψει του αγώνα με τη Σαρλερουά».

Πηγή: gazzetta.gr