Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και λίγες μέρες στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, έχοντας δώσει μάλιστα και το πρώτο φιλικό με τη Ριντ, έχοντας ως στόχο να είναι πανέτοιμος για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς άλλοι 9 ποδοσφαιριστές που περιμένει ο Πορτογάλος προπονητής.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν οπωσδήποτε να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League. Να παίξουν ξανά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και να βάλουν, φυσικά, στο ταμείο τους τα πολλά εκατ. ευρώ που εξασφαλίζει κάτι τέτοιο. Ειδικά μετά τον περσινό αποκλεισμό στα προκριματικά, η παρουσία φέτος στους ομίλους είναι ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Μαρτίνς.

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως έχει αναφερθεί τις προηγούμενες μέρες, που ο Πορτογάλος τεχνικός νιώθει ότι είναι υπό πίεση. Υπό μεγάλη πίεση, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός φέτος στα προκριματικά δεν θα γίνει αποδεκτός το ίδιο… ήρεμα με πέρυσι. Είναι παραπάνω και από απαραίτητο, επομένως, για τον Μαρτίνς το να έχει απολύτως έτοιμο τον Ολυμπιακό για τους πρώτους αγώνες, αυτούς με τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο. Και για να είναι έτοιμοι οι ερυθρόλευκοι, θα πρέπει να ενσωματωθούν στις προπονήσεις άλλοι 9 ποδοσφαιριστές.

Στο «στόχαστρο» της Τραμπζονσπόρ ο Γιώργος Μασούρας

Οι επιστροφές και οι μεταγραφές

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς περιμένει την ημέρα που θα έχει στη διάθεσή του και όλες τις μεταγραφές. Οι Ζίνκερναγκελ και Άβιλα, για παράδειγμα, είναι ήδη στην Αυστρία και θα πρέπει πλέον να αρχίσουν να δουλεύουν με τη νέα τους ομάδα. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει και τους Σίμε Βρσάλικο και Απουμπακάρ Καμαρά. Ο πρώτος έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι στην Αθήνα για να υπογράψει και να ανακοινωθεί, ενώ πολύ κοντά είναι και η ολοκλήρωση της απόκτησης του Καμαρά που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Άρη.

Σε αυτούς τους τέσσερις προστίθενται άλλοι πέντε και συγκεκριμένα οι Μασούρας, Βατσλίκ, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ και Κούντε, την επιστροφή των οποίων στις προπονήσεις περιμένει πώς και πώς ο Μαρτίνς, προκειμένου να αρχίσει να μοντάρει την ομάδα και να δουλέψει με το ρόστερ που θα υπολογίζεται για τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Χάιφα. Έχει, επομένως, αρκετή δουλειά μπροστά του ο προπονητής, ο οποίος παράλληλα περιμένει να δει τι θα γίνει και με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για άλλες 15 μέρες.