Λίγα 24ωρα μετά την άφιξη του στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν, ο Ολυμπιακός έπαιξε το πρώτο φιλικό και έχασε με 2-0 από τη Ριντ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν μετά τις συνεχόμενες προπονήσεις.

Τα φιλικά, ως γνωστόν, είναι για τους προπονητές, να κάνουν τις δοκιμές τους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και το πρώτο φιλικό της σεζόν, ειδικά, είναι για τους ποδοσφαιριστές, για να αλλάξουν παραστάσεις μετά τις συνεχόμενες προπονήσεις, να ξεμουδιάσουν. Εξαίρεση, φυσικά, δεν αποτελεί αυτό του Ολυμπιακού με τη Ριντ, η οποία κατάφερε να τον νικήσει με 2-0. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον Μαρτίνς όπως και κάθε προπονητή στα φιλικά παιχνίδια.

Ο αγώνας άρχισε με τον Ραντζέλοβιτς να είναι αρκετά δραστήριος για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν τις φάσεις για να προηγηθούν στο πρώτο μέρος. Ο Φαντιγκά, όμως, αστόχησε από καλή θέση στο 29′ μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, ενώ ο Ράντλινγκερ απέκρουσε το καλό σουτ του Κούτρη στο 36′, παραχωρώντας κόρνερ.

Πολλές αλλαγές και ήττα

Το γκολ, τελικά, ήρθε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και ήταν για τη Ριντ… Στο 54′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά το μαρκάρισμα του Μπα στον Μόνσχαϊν και ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, όπως ήταν λογικό, ο Μαρτίνς έκανε πολλές αλλαγές και ο όποιος ρυθμός υπήρχε χάθηκε, με συνέπεια στο 68′ να έρθει και το 2-0 για τους Αυστριακούς με το πλασέ του Νουτζ από κοντά μετά την πάσα του Μάρτιν. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να έχει ακόμη αρκετή δουλειά να κάνει για να είναι έτοιμος στους αγώνες με τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος (62′ Παπασταθόπουλος), Μπα (62′ Μπαγκαλιάνης), Μανωλάς (62′ Σισέ), Κούτρης (62′ Παπαδόπουλος), Κανέ (62′ Εμβιλά), Α. Καμαρά (62′ Μ. Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (62′ Βαλμπουενά), Φαντιγκά, Καρβάλιο (62′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί (62′ Χασάν).