Η Ανίτα Άλβαρεζ πάγωσε τους πάντες με το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, αφού χρειάστηκε η επέμβαση της προπονήτριάς της για να παραμείνει στη ζωή, αλλά δεν πτοείται και επιστρέφει άμεσα στην πισίνα.

Αυτή ήταν η 2η φορά μέσα σε ένα έτος που η 25χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια λιποθύμησε, χωρίς όμως αυτό να την τρομάζει. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την απόφασή της να επιστρέψει στη δράση την Παρασκευή (24/6), αφού θέλει να συμμετάσχει κανονικά με την ομάδα των ΗΠΑ στον τελικό του ομαδικού.

Έτσι, το όνομά της είναι το ένα από τα οκτώ που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για τον τελικό, όπου στόχος είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. «Έχουμε εξετάσει πολλά πράγματα και η πίεση είναι καλή. Κάναμε αξονική τομογραφία στον εγκέφαλό της, είναι μια χαρά. Στο άθλημά μας συμβαίνει μερικές φορές, όταν πάμε χωρίς να αναπνέουμε για πολλή ώρα, με πολύ υψηλούς παλμούς και μερικές φορές το οξυγόνο να μην φτάνει εκεί που πρέπει, λιποθυμούμε», δήλωσε από την πλευρά της η προπονήτριά της, Αντρέα Φουέντες.