Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε φουριόζος τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του φέτος κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας και με πολύ καλό ρυθμό έχει μπει και η διοίκησή του στη μεταγραφική περίοδο, αφού έχει ήδη ολοκληρώσει την απόκτηση δύο παικτών και ο τρίτος θα έρθει πολύ σύντομα, αφού υπάρχει έντονη κινητοποίηση των συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου.

Η αρχή έγινε με τον Γιούρι Λοντίγκιν, η απόκτηση του οποίου εξέπληξε πολλούς. Η συνέχεια δόθηκε με τον Κριστιάν Γκανένα, η απόκτηση του οποίου επίσης προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει σε δύο μεταγραφές και μάλιστα… πιάνοντας στον ύπνο τους δημοσιογράφους, απόδειξη ότι στη διοίκηση δουλεύουν καλά. Τι καλύτερο, άλλωστε, σε μια μεταγραφική περίοδο από το να κλείνεις ένα deal χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το όνομα ή τη θέση;

Και επειδή η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, στην πράσινη ΠΑΕ, κατ’ εντολή του Αλαφούζου, συνεχίζουν με την ίδια τακτική. Αν και υπάρχει μια… μικρή αλλά σημαντική διαφορά: Αυτή τη φορά διαρρέει ότι έρχεται μεταγραφή. Ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί ακόμη ένα deal και θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ρόστερ. Αυτά είναι τα ευχάριστα νέα για τους οπαδούς των πράσινων, τα οποία επιβεβαίωνονται από διάφορες πηγές, αφού όλοι κάνουν για μεταγραφή που… έρχεται.

Υπάρχουν όμως και «δυσάρεστα» νέα και έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν διαρρέει, όπως προαναφέρθηκε, τίποτα για το όνομα. Για το ποιος θα είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής. Οι εκτιμήσεις όσων είναι κοντά στους πράσινους, πάντως, κάνουν λόγο για επικείμενη απόκτηση χαφ ή εξτρέμ. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι σε μία από τις δύο θέσεις θα αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί εντός του μήνα και ο οποίος θα είναι ο τρίτος στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Όχι και άσχημος ο ρυθμός του Παναθηναϊκού…

Ο Παλάσιος πανηγυρίζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας

Ο Μπλάνκο και ο δεύτερος χαφ

Εδώ και καιρό, πάντως, ένας παίκτης που απασχολεί σοβαρά τους πράσινους ειναι ο Ντομίνγκο Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος χαφ που μένει ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε και τον οποίο ψήνει ο Παλάσιος, προκειμένου να γίνουν ξανά συμπαίκτες. Δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, όμως, για το χώρο της μεσαίας γραμμής, αφού στη λίστα των ανθρώπων του τριφυλλιού υπάρχει ακόμη ένα όνομα δίπλα σε αυτό του Μπλάνκο. Γεγονός που σημαίνει πως οι πράσινοι θα είναι ικανοποιημένοι οποιοσδήποτε εκ των δύο κι αν υπογράψει.

Όσο για τη θέση του εξτρέμ, προς το παρόν επικρατεί… σκοτάδι. Στην ΠΑΕ έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν διαρρέει το παραμικρό όνομα, με αποτέλεσμα να μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν και νόημα, για το ποιος μπορεί να είναι ο παίκτης που θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό.