Το καλοκαίρι που διανύουμε θα είναι καλοκαίρι αλλαγών για την ΑΕΚ, αφού το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης προκάλεσε σοκ σε όλους στις τάξεις της. Έτσι, οι αποχωρήσεις άρχισαν ήδη και οι αντικαταστάσεις διαφόρων προσώπων συνεχίζονται, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να προσθέτει… γκολτζή στο «ρόστερ» της Ένωσης.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι εδώ και κάποιες εβδομάδες ο νέος προπονητής των κιτρινόμαυρων. Ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, από την πλευρά του, είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής. Παράλληλα, οι οπαδοί περιμένουν να δουν και τους νέους παίκτες, αυτούς που θα αποκτηθούν προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα και να παρουσιαστεί βελτιωμένη, πιο δυνατή τη νέα σεζόν. Μια νέα σεζόν, ως γνωστόν, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ΑΕΚ, αφού είναι αυτή της επιστροφής της στη Νέα Φιλαδέλφεια, της εισόδου της στο νέο γήπεδο, στην ΟΠΑΠ Arena.

Πριν δουν τους παίκτες, όμως, θα δουν ξανά ένα γνώριμο σε αυτούς πρόσωπο. Θα δουν έναν πρώην επιθετικό, ο οποίος τούς έκανε να πανηγυρίσουν τα γκολ του. Και να τον αγαπήσουν, είναι η αλήθεια, παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν πολύ καιρό μαζί. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ναλιτζή, ο οποίος θα είναι πλέον ο νέος team manager της Ένωσης, παίρνοντας τη θέση του Βασίλη Δημητριάδη που επίσης έχει αποχωρήσει. Είπαμε, αλλαγές σε όλα τα επίπεδα είναι η απόφαση του Μελισσανίδη και την κάνει πράξη.

Νέος team manager της ΑΕΚ ο Δημήτρης Ναλιτζής

Ο ποδοσφαιριστής Ναλιτζής και το παραγοντικό «παρελθόν»

Ο Ναλιτζής έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Νίκη Ρέντη, από την οποία μετακινήθηκε στον Πανιώνιο στα 16 του χρόνια. Και ήταν με τη φανέλα των κυανέρυθρων που έφτιαξε το όνομά του, καταφέρνοντας να κατακτήσει και το κύπελλο Ελλάδας το 1998. Τρόπαιο για το οποίο θα πανηγύριζε ξανά ο Έλληνας επιθετικός λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2001, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά όμως.

Ακολούθησε η μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, ενώ έπαιξε και στον Εθνικό πριν βάλει τέλος στην καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας φόρεσε και τις φανέλες των Εθνικών ομάδων Νέων, Ελπίδων και Ανδρών. Στην Ένωση, όμως, τώρα δεν θα επιστρέψει για να… βάζει γκολ. Θα επιστρέψει με στόχο να βοηθήσει ώστε το κλίμα στα αποδυτήρια να είναι άψογο και θα βοηθάει σε ό,τι χρειάζεται τους παίκτες στις σχέσεις τους με διοίκηση και προπονητή.

Όσο για το αν έχει αναλάβει άλλη φορά πόστο σε ομάδα; Η απάντηση είναι ναι, το 2016, όταν είχε γίνει γενικός αρχηγός του Πανιωνίου, ο οποίος όμως είχε να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα και κυρίως οικονομικά.