Ο Έρλινγκ Χάαλαντ περιμένει πως και πως να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την εθνική Νορβηγίας στο UEFA Nations League και να περάσουν οι μέρες μέχρι την 1η Ιουλίου προκειμένου να παρουσιαστεί από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η μεταγραφή του Νορβηγού στράικερ από την Ντόρτμουντ ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές της Premier League τον περασμένο μήνα, αλλά εξαιτίας νομικών ζητημάτων και του προγράμματός του δεν κατέστη εφικτό να παρουσιαστεί αν και φόρεσε τη φανέλα της νέας του ομάδας και γύρισε διάφορα προωθητικά βίντεο, τα οποία αναμένεται να δημοσιευτούν όταν θα παρουσιαστεί.

Το deal έκλεισε στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά μαζί με τις απολαβές του για το 5ετές συμβόλαιό του και τις προμήθειες για τους μεσάζοντες θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 21χρονος Χάαλαντ, στο μεταξύ, αποφάσισε να δείξει την αγάπη του για τη νέα του ομάδα ανεβάζοντας φωτογραφίες του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι από όταν ήταν μικρό παιδί. Φοράει τη φανέλα με το νούμερο 15 και αντί για όνομα γράφει «Dad», δηλαδή μπαμπάς. Συνόδευσε την ανάρτηση με την λεζάντα: «Συνεχίζεται…» και πρόσθεσε ένα emoji λέγοντας «σύντομα» και μια γαλάζια καρδιά. Η Σίτι του απάντησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της: «Τα λέμε σύντομα».

Ο Νορβηγός σέντερ φορ, γεννήθηκε στο Λιντς, αλλά μεγάλωσε στο Μάντσεστερ καθώς στη Σίτι έπαιξε ποδόσφαιρο ο πατέρας του Αλφ – Ίνγκε από το 2000 ως το 2003. Ο Άλφ – Ίνγκε Χάαλαντ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο ώστε ο γιος του να επιλέξει να πάει στη Σίτι και όχι σε κάποια άλλη ομάδα από τις «μεγάλες» της Ευρώπης που ήθελαν να αποκτήσουν τον γκολτζή.

Φυσικά, η επιλογή των φωτογραφιών και δη η παρουσία νούμερο δημιούργησε την αίσθηση μεταξύ των οπαδών της Σίτι πως ίσως ο στράικερ να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 15.