Τα μεταγραφικά θέματα κυριαρχούν πλέον στην επικαιρότητα όλων των ομάδων και εξαίρεση δεν αποτελεί η ΑΕΚ, η οποία είναι αλήθεια ότι έχει αρκετή δουλειά να κάνει, τόσο σε ό,τι αφορά τους παίκτες που θα πρέπει να αποκτηθούν για να ενισχυθεί ενόψει της νέας σεζόν, όσο και σε ό,τι αφορά αυτούς που δεν υπολογίζονται και θα πρέπει να αποχωρήσουν εντός του καλοκαιριού.

Η Ένωση είναι σε ένα μεταβατικό σημείο μετά τις αλλαγές που έγιναν τόσο στη θέση του προπονητή όσο και στην ΠΑΕ, έπειτα από απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο Ματίας Αλμέιδα, άλλωστε, περιμένει ότι το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό πριν αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Θα γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του Αργεντίνου προπονητή; Η ιστορία έχει δείξει ότι στην ΑΕΚ δυσκολεύονται να κάνουν άμεσα όσα πρέπει, αλλά αυτή τη φορά η διοίκηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ικανοποιήσει τη επιθυμία του Αλμέιδα, ο οποίος έχει πει ότι θέλει το ρόστερ ολοκληρωμένο κατά 80% όταν θα αναχωρεί η αποστολή για Ολλανδία. Υπενθυμίζουμε ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός των κιτρινόμαυρων προβλέπει ότι θα πρέπει να αποκτηθούν δύο κεντρικοί αμυντικοί, δύο χαφ (ενδεχομένως και τρίτος), ένας εξτρέμ και ένας σέντερ φορ.

Υπάρχει, με λίγα λόγια, πολλή δουλειά πρέπει να κάνουν ο Κουχάρσκι και οι συνεργάτες του. Δουλειά, όμως, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, δεν αφορά μόνο σε αυτούς που θα πρέπει να έρθουν αλλά και σε αυτούς που θα πρέπει να φύγουν. Και αυτοί που θα πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε, αν και δεν είναι οι μόνοι, είναι τέσσερις.

Απολαβές μεγαλύτερες των 2,5 εκατ. ευρώ

Εκτός αποστολής για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ έμειναν οι Βράνιες και Λε Ταλέκ

Τα ονόματα, λοιπόν, αυτών των τεσσάρων παικτών, είναι τα εξής: Λε Ταλέκ, Μπακάκης, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι μόνο αυτοί προς αποχώρηση, στην ΠΑΕ είναι ανοιχτοί για ενδεχόμενες προτάσεις και για άλλους, αλλά αυτοί οι τέσσερις πρέπει να φύγουν και λόγω των συμβολαίων τους. Συνολικά, άλλωστε, κοστίζουν περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ετησίως. Λεφτά που δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πληρώνει η ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους συγκεκριμένους παίκτες.

Όσο, λοιπόν, ο Αργεντίνος περιμένει την ολοκλήρωση των μεταγραφών, στη διοίκηση πρέπει να βρουν τρόπο για να λύσουν το θέμα των αποχωρήσεων, να βρουν τον τρόπο για να απαλλαγεί η ΠΑΕ από τα συμβόλαια αυτών των τεσσάρων παικτών. Οι οποίοι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να φέρουν δυνατές προτάσεις στη διοίκηση της Ένωσης…