Η ΑΕΚ κάλεσε σε απολογία τον Όγκνιεν Βράνιες μετά τα δημοσιεύματα σε Βοσνία και Σερβία για σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ της Μπάνια Λούκα και κατά πάσα πιθανότητα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ο 32χρονος αμυντικός έρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση.

«Η ΑΕΚ δεν είναι ίδρυμα για τρελούς», είχε πει πριν λίγα χρόνια ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφερόμενος στον Βόσνιο στόπερ, ο οποίος είχε δημιουργήσει θέματα στα αποδυτήρια και στο τέλος της σεζόν είχε πάει στην Άντερλεχτ. Και τελικά, ένα χρόνο μετά, για να αποδειχθεί έτσι ότι στην Ένωση μπορούν να συμβούν κυριολεκτικά τα πάντα, ο Βράνιες ξαναντύθηκε στα κιτρινόμαυρα. Αν, επομένως, στην ΑΕΚ είναι έξαλλοι τώρα με το νέο επεισόδιο στο οποίο φέρεται να πρωταγωνίστησε, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν τους φταίει κανένας. Ήξεραν πολύ καλά τι χαρακτήρας είναι ο Βόσνιος αλλά επέμεναν να του δίνουν συνεχώς νέες ευκαιρίες.

Ως εδώ όμως… Η κλήση σε απολογία παρά το γεγονός ότι ο παίκτης διέψευσε αμέσως τα πάντα και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, ενημερώνοντας ότι δεν ήταν καν στη Μπάνια Λούκα αλλά στο Σπλιτ, δείχνει και το κλίμα που επικρατεί. Ο Μελισσανίδης έχει κουραστεί πλέον -και δεν είναι ο μόνος- από τα πειθαρχικά παραπτώματα του Βράνιες ή από την ευκολία με την οποία το όνομά του εμπλέκεται σε διάφορες ιστορίες, με συνέπεια να έρχεται η ώρα της απόφασης. Και η απόφαση που έχουν πάρει στην Ένωση, είναι η εξής: Πρέπει να φύγει.

Κακά ξεμπερδέματα με Αλμέιδα…

Ο Ματίας Αλμέιδα

Αυτή, για την ακρίβεια, είναι μια απόφαση που είχε παρθεί πριν καν τελειώσει η φετινή σεζόν. Το γεγονός, άλλωστε, ότι είχε μείνει εκτός αποστολής στο τέλος των πλέι οφ αν και δεν ήταν τραυματίας ή τιμωρημένος, λέει πολλά. Το θέμα είναι να μην πει πολλά και ο Ματίας Αλμέιδα, γιατί τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για κανέναν. Ο Αργεντίνος ως παίκτης, για όσους θυμούνται, δεν έκανε ποτέ πίσω για κανέναν λόγο. Ακόμη και σήμερα, άλλωστε, μνημονεύονται στην Ιταλία οι επικές μονομαχίες του με τον Έντγκαρ Ντάβιτς.

Ακόμη και σήμερα, επίσης, στη Ρώμη έχουν να λένε για τον τσαμπουκά του όταν ήταν στη Λάτσιο. Πολλά είχαν ακουστεί, μάλιστα, για ένα επεισόδιο που φέρεται να είχε με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Προφανώς και ως προπονητής θα είναι πιο ήρεμος, είναι και πιο μεγάλος άλλωστε ηλικιακά πλέον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει διάθεση να ανέχεται κάποιον που όσο καλός αμυντικός είναι, άλλο τόσο είναι και απείθαρχος. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, επομένως, ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να «ξεφορτωθεί» τον Βράνιες. Αποστολή που θα έχει ενδιαφέρον, αφού ο παίκτης έχει συμβόλαιο και δεν δείχνει διατεθειμένος να χαρίσει κάτι…