Πέφτει το βράδυ της Τρίτης η αυλαία στους μισούς ομίλους του Champions League και τακτοποιούνται οι τελευταίες εκκρεμότητες. Τότεναμ και Ίντερ διεκδικούν την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο, Σάλκε και Λιόν κάνουν το ίδιο στον δεύτερο όπου η Μπενφίκα απειλείται από τη Χάποελ για την τρίτη θέση, στο τρίτο γκρουπ Μαν. Γιουνάιτεντ και Βαλένθια αναμετρώνται για την πρωτιά, ενώ στο τέταρτο Κοπεγχάγη και Ρούμπιν μάχονται για τη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Α’ Όμιλος
Η πρώτη θέση του ομίλου αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα στον πρώτο όμιλο, καθώς είναι δεδομένο πως Τότεναμ και Ίντερ προκρίνονται στους «16», ενώ η Τβέντε μετακομίζει ως τρίτη στους «32» του Europa League.

Τβέντε-Τότεναμ 21:45

Η αδιάφορη Τβέντε φιλοξενεί την Τότεναμ, που υπερισχύει σε ισοβαθμία με την Ίντερ στη μάχη για την πρώτη θέση. Οι Λονδρέζοι δεν υπολογίζουν εδώ και καιρό στους Κινγκ, Ο’ Χάρα και Γούντγκεϊτ, ενώ από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται και οι Φαν Ντερ Φάαρτ, Καμπούλ και Τζίνας. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έχει εξαιρετική παράδοση στην Ολλανδία, όπου μετρά 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, σε αντίθεση με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας που μετρά 7 ήττες και 3 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Γήπεδο: «Τβέντε Στάντιον»

Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 21:45

Η Ίντερ απογοητεύει στη Serie A και μετά την ήττα με 3-1 από τη Λάτσιο την Παρασκευή απέχει 10 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν. Για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, θα πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Τότεναμ, καθώς μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Τόμας Σάαφ είδε τους Σιλβέστρ και Πισάρο να προπονούνται μετά από καιρό κανονικά, αλλά δεν αναμένεται να αγωνιστούν. Στον αντίποδα, για την ομάδα Ράφα Μπενίτεθ εκτός αποστολής έμειναν οι Ζούλιο Σέζαρ, Ντιέγκο Μιλίτο, Βάλτερ Σάμουελ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Μαϊκόν, Λούσιο και Κουτίνιο.

Η Βέρντερ που τερμάτισε τελευταία στον όμιλο δεν θα αγωνιστεί μετά το Δεκέμβριο στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά το 2004. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της με την Ίντερ στη Βρέμη είχε μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ συνολικά μετρά 8 νίκες και 6 ισοπαλίες σε 14 ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες. Η Ίντερ επί γερμανικού εδάφους μετρά 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Γήπεδο: «Βέζερσταντιον»

Βαθμολογία
1. Τότεναμ 10 (15-8)
2. Ίντερ 10 (12-8)
3. Τβέντε 5 (6-8)
4. Βέρντερ Βρέμης 2 (3-12)

Β’ Όμιλος

Μόνο οι δύο ομάδες που προκρίνονται στους «16» είναι ξεκάθαρο στον δεύτερο όμιλο. Εκκρεμεί ποια εκ των Σάλκε ή Λιόν θα πάρει την πρώτη θέση κι αν η Μπενφίκα θα… καταφέρει να χάσει την τρίτη θέση από την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Μπενφίκα-Σάλκε 21:45

Η Μπενφίκα χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, η Χάποελ μπορεί να της κλέψει το εισιτήριο αν την ίδια ώρα κερδίσει τη Λιόν στο «Ζερλάν». Οι «αετοί» θα παραταχθούν πλήρεις, ενώ από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Φαρφάν. Η Σάλκε, που προέρχεται από θρίαμβο με 2-0 επί της Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο, τερματίζει δεύτερη μόνο αν δεν κερδίσει και ταυτόχρονα επικρατήσει η Λιόν της Χάποελ, αφού η γερμανική ομάδα υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι «αετοί» σε 15 εντός έδρας ματς με γερμανικές ομάδες έχουν χάσει μόνο μία φορά, ενώ η Σάλκε σε τρεις συναντήσεις σε νοκ άουτ παιχνίδια με πορτογαλικές ομάδες, έχει προκριθεί ισάριθμες φορές.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο: «Ντα Λουζ».

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ 21:45

Σε στραβοπάτημα της Σάλκε προκειμένου με νίκη να πάρει την πρώτη θέση ελπίζει η Λιόν υποδεχόμενη τη Χάποελ Τελ Αβίβ, που με τη σειρά της θα παίξει για τη νίκη που σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία της Μπενφίκα θα της δώσει την τρίτη θέση. Ο Γκορκίφ θα απουσιάσει από την αναμέτρηση λόγω τραυματισμού, ενώ από τους Ισραηλινούς θα λείψει ο τιμωρημένος Μπεν Νταγιάν. Πρόκειται για την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της Λιόν με ομάδα από το Ισραήλ, ενώ η Χάποελ επί γαλλικού εδάφους μετρά μία νίκη και μία ήττα.

Διαιτητής:
Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Γήπεδο: «Ζερλάν»

Βαθμολογία
1. Σάλκε 10 (8-2)
2. Λιόν 9 (9-8)
3. Μπενφίκα 6 (6-10)
4. Χάποελ 4 (5-8)

Γ’ Όμιλος

Η πρώτη θέση στον όμιλο είναι το μοναδικό ερώτημα που ψάχνει απάντηση στον τρίτο όμιλο και θα τη βρει στην αναμέτρηση μεταξύ Μαν. Γιουνάιτεντ και Βαλένθια. Εντελώς αδιάφορο είναι το παιχνίδι της Μπούρσασπορ με τη Ρέιντζερς, καθώς η σκωτσέζικη ομάδα δεν χάνει την τρίτη θέση.

Μαν. Γιουνάιτεντ-Βαλένθια 21:45

Ένας βαθμός αρκεί στη Μαν. Γιουνάιτεντ για να τερματίσει πρώτη, ενώ η Βαλένθια με μία νίκη, ανεξάρτητα από σκορ, πιάνει την κορυφή. Οι «διάβολοι» είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν το Σάββατο, αφού η κακοκαιρία οδήγησε σε αναβολή τον αγώνα τους με την Μπλάκπουλ, ενώ η Βαλένθια την ίδια ημέρα ηττήθηκε με 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βαλένσια και ο Χάργκριβς θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους, ενώ οι Μογιά και Ναβάρο από τους φιλοξενούμενους. Σε τρεις αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων στο «Ολντ Τράφορντ», οι γηπεδούχοι μετρούν μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως οικοδεσπότες μετρούν 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Βαλένθια σε 14 ματς στην Αγγλία έχει 1 νίκη, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»

Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς 21:45

Σε ένα αδιάφορο ματς, η Μπούρσασπορ έχει ως μοναδικό κίνητρο να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο Champions League. Η Ρέιντζερς με νίκη θα φτάσει τους 8 βαθμούς και θα κάνει ρεκόρ συγκομιδής στη διοργάνωση από τη σεζόν 2000/01. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας έχει κερδίσει στον μοναδικό αγώνα που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ομάδα από τη Σκωτία, πριν από 36 χρόνια τη Νταντί Γιουνάιτεντ του παίκτη-τότε-και πλέον προπονητή της Ρέιντζερς, Γουόλτερ Σμιθ. Οι «διαμαρτυρόμενοι» έχουν δύο ήττες και μία νίκη στην Τουρκία.

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
Γήπεδο: «Μπούρσα Ατατούρκ»

Βαθμολογία
1. Μαν. Γιουνάιτεντ 13 (6-0)
2. Βαλένθια 10 (14-3)
3. Ρέιντζερς 5 (2-5)
4. Μπούρσασπορ 0 (1-15)

Δ’ Όμιλος
Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν 21:45

Δεν είναι και πολλές ομάδες που μπορούν να καυχηθούν πως δεν έχουν χάσει ποτέ από την Μπαρτσελόνα. Η Ρούμπιν Καζάν μετρά δύο εντός έδρας ισοπαλίες και μία νίκη στο «Καμπ Νου» απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη, που έχει ως κίνητρο τη ρεβάνς απέναντι στους πρωταθλητές Ρωσίας, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και την πρωτιά. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά την ταλαιπωρία της μετάβασης στην Παμπλόνα για το παιχνίδι με την Οσασούνα (0-3) αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής για να ξεκουράσει τους Τσάβι, Πέδρο, Βίγια, Άλβες και Κεϊτά, ενώ θα λείψει σίγουρα ο τραυματίας Μιλίτο. Η Ρούμπιν, που τερμάτισε τρίτη στο ρωσικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν δέκα ημέρες, χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Κοπεγχάγη για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο. Πριν τις αναμετρήσεις με τη Ρούμπιν, η Μπαρτσελόνα είχε 4 νίκες και 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ρωσικές ομάδες.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Γήπεδο: «Καμπ Νου»

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρούμπιν Καζάν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Πηγή: sportfm.gr