Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες ο Στιβ Κερ για τη δολοφονία 19 παιδιών και δύο δασκάλων στο Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ερώτηση στον Γιώργο Μπαρτζώκα για το ποιο πράγμα θα τον έκανε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να απαντάει γυρίζοντας πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 2013.

Τότε, οι Πειραιώτες είχαν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου, ο οποίος είχε διεξαχθεί με τις δύο ομάδες να παίρνουν από 600 εισιτήρια, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έχουν ανταλλαγή φωτοβολίδων. Μία από αυτές είχε βρει στο κεφάλι τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος αμέσως ξάπλωσε στο παρκέ, με τον Μπαρτζώκα να τονίζει τώρα ότι μετάνιωσε που δεν είχε πιέσει τη διοίκηση ώστε να έφευγε εκείνη τη στιγμή η ομάδα.

«Αν για κάτι έχω μετανιώσει αντίστοιχο σε αυτή τη διαδρομή, είναι στην προηγούμενη θητεία μου στον Ολυμπιακό, που παίξαμε έναν τελικό με τον Παναθηναϊκό και είχε πέσει μία φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς θυμάμαι. Αν για ένα πράγμα έχω μετανιώσει, κι έχω κάνει πολλά λάθη και σωστά σε αυτή τη διαδρομή, είναι που τότε δεν ζήτησα από τη διοίκηση να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε, να μην παίξουμε τον τελικό.

Γιατί θυμάμαι ότι πήγα να μιλήσω στους παίκτες στα αποδυτήρια, ο Χάινς ήταν ζαλισμένος και κανείς δεν είχε προσοχή και συγκέντρωση να παίξει. Είδα πρώτη φορά φόβο στα μάτια τους για την υγεία τους. Αν μετάνιωσα κάτι είναι που τότε δεν πήρα θέση. Ήμουν νέος στον Ολυμπιακό. Αντίστοιχα θα μπορούσα να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι», ήταν τα λόγια του προπονητή των Πειραιωτών.