Στο νοσοκομείο με διάσειση μεταφέρθηκε ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Αραούχο, ο οποίος μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον συμπαίκτη του Γκάβι στη νίκη των «μπλαουγκράνα» με 3-1 επί της Θέλτα για την La Liga, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας την ανησυχία στο «Καμπ Νόου».

Το ιατρικό τιμ των γηπεδούχων και οι υπηρεσίες υγείας αντέδρασαν άμεσα και μπήκε ασθενοφόρο στον αγωνιστικό χώρο. Έπειτα, πήγε σε κλινική της Βαρκελώνης όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως υπέστη διάσειση από το σφοδρό χτύπημα. Οι οπαδοί άρχισαν να τραγουδούν το όνομά του καθώς λάμβανε τις πρώτες βοήθειες στο χορτάρι του γηπέδου των «μπλαουγκράνα».

Λίγο αργότερα, η Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε μέσω των social media πως ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί αν είναι καλά στην υγεία του πέραν της διάσεισης που υπέστη.

Όσο για το ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της La Liga, η Μπαρτσελόνα επικράτησε άνετα και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Μέμφις Ντεπάι έκανε το 1-0 στο 30ό λεπτό και έπειτα ανέλαβε δράση ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός σκόραρε στο 41′ και στο 48′ και «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα του Τσάβι Ερνάντεθ. Η Θέλτα μείωσε στο 50′ με τον Ιάγο Άσπας. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα στο 58′ λόγω αποβολής του Μουρίγιο.

Νίκες για Μπέτις και Γρανάδα

Νωρίτερα, νίκησαν η Μπέτις και η Γρανάδα. Η νίκη στην αναμέτρηση με την Βαλένθια ήταν «μονόδρομος» για την Μπέτις μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας τα κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος από τους Γουίλιαν Χοσέ, Κανάλες και Ιγκλέσιαςς πέρασε με 3-0 από το «Μεστάγια», διατηρώντας τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου. Ακολουθεί για το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι το ματς με την Γρανάδα (15/05), αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της αυριανής (11/05) αναμέτρησης της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Έλτσε.

Όσό για τη Γρανάδα, μετά το εμφατικό 6-2 στην έδρα της Μαγιόρκα, νίκησε και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» με 1-0, αποτέλεσμα που την φέρνει μία ανάσα από την παραμονή στη La Liga, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της (36η).

Το γκολ του Κογιάδο στο 35΄ ήταν αρκετό για το συγκρότημα του Αϊτόρ Καράνκα, να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» και να κρατά, πλέον, την κατάσταση στα… χέρια του.

Οι Βάσκοι από την πλευρά τους έχασαν σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της 7ης θέσης που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» κι ελπίζουν σε «γκέλα» της Βιγιαρεάλ την Τετάρτη (11/05) έτσι ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με το «κίτρινο υποβρύχιο». Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, μετά την αποβολή του Μίκελ Βέσγα στο 85ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.