Η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά μέσα στη σεζόν ήρθε η απογοήτευση για την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας, με το… δράμα να κορυφώνεται στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπράιτον, όπου ήρθε η συντριβή με 4-0 και η επιβεβαίωση της απουσίας από το Champions League την επόμενη σεζόν.

Βασικά, οι κόκκινοι διάβολοι το ήξεραν, έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, ότι ουσιαστικά δεν είχαν ελπίδες για εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά ήλπιζαν ότι θα έκλειναν τις υποχρεώσεις τους θετικά. Τελικά, έχοντας ακόμη ένα παιχνίδι να δώσουν, ολοκληρώνουν τη σεζόν με πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 40ετίας, με το πιο πιθανό σενάριο πλέον να είναι η συμμετοχή στο… Europa Conference League.

Εκεί που απειλεί να τους στείλει, δηλαδή, η Μπράιτον, η οποία με γκολ των Καϊσέδο (15′), Κουκουρέγια (49′), Γκρος (57′) και Τροσάρντ (60′) τούς συνέτριψε με 4-0!