Ήταν το φαβορί εξαρχής, επιβεβαίωσε ότι ήταν η πιο σταθερή ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, μπήκε στα πλέι οφ με μεγάλη βαθμολογική διαφορά και τελικά έκανε το αναμενόμενο: Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για 47η φορά στην ιστορία του, αφού ήθελε έστω την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά τελικά… προτίμησε να νικήσει, κάνοντας μάλιστα ανατροπή αφού ήταν πίσω στο σκορ από νωρίς.

Οι ασπρόμαυροι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έδειχναν να πατάνε λίγο καλύτερα και στο 10′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ: Ο Σοάρες πέρασε τον Μπα, η άμυνα των ερυθρόλευκων γενικά εξέθεσε τον Βατσλίκ και ο Μουργκ έκανε το 1-0. Γκολ που τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και προκάλεσε νεύρα σε αυτή του Πέδρο Μαρτίνς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κυλάει όπως το ήθελαν οι Θεσσαλονικείς.

Οι Πειραιώτες, από την άλλη πλευρά, ανέβηκε μετά το 20λεπτο κυρίως χάρη σε κάποιες εμπνεύσεις του Ρόνι Λόπες, την ίδια ώρα που ο Εμβιλά προσπαθούσε να κρατήσει μόνος του το κέντρο αφού δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Στο 31′, πάντως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Μαντί Καμαρά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά την κοντινή κεφαλιά.

Αυτή, βασικά, ήταν και η μοναδική πραγματικά καλή φάση που είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά, να παίζει, όπως σχεδόν πάντα, καλά χωρίς τη μπάλα και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα. Προβάδισμα το οποίο, όμως, έχασε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο…

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές για τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπήκαν μεταμορφωμένοι και δεν άργησαν να φέρουν τα πάνω-κάτω: Κάθετη του Ελ Αραμπί στον Ροντρίγκες, γύρισμα στον Λόπες και 1-1 στο 51′, ευκαιρία με το πλασέ του Μ. Καμαρά στο 56′ που έφυγε ελάχιστα άουτ, δυνατό σουτ του Ροντρίγκες που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης στο 59′, αλλαγή παιχνιδιού από τον Λαλά, ωραίο κοντρόλ και σουτ του Ρέαμπτσουκ για το 1-2!

Τα δεδομένα είχαν αλλάξει πλήρως πλέον, με τον Ολυμπιακό να είναι εμφανώς βελτιωμένος μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε, με τον Λουτσέσκου να κάνει κι αυτός αλλαγές για να βελτιώσει την ομάδα του. Δεν τα κατάφερε είναι η αλήθεια, αν και οι ασπρόμαυροι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 83′ με την κεφαλιά του Ολιβέιρα που έφυγε λίγο άουτ. Ακόμη κι αν πήγαινε μέσα, όμως, δεν θα άλλαζε κάτι για τους ερυθρόλευκους, αφού και με την ισοπαλία θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Το 47ο της ιστορίας τους. Το οποίο, τελικά, κατέκτησαν με νίκη στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60′ Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75′ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63′ Άκπομ).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα (64′ Παπαδόπουλος), Ρεαμπτσούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Ροντρίγκες), Μ. Καμαρά, Μασούρας (46′ Α. Καμαρά), Λόπες (78′ Βρουσάι), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).