Πρόωρο τέλος φαίνεται πως λαμβάνει η καριέρα του Σάντι Μίνα, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας σε ένα τροχόσπιτο τον Ιούλιο του 2017. Η Θέλτα ανακοίνωσε ότι τον απομακρύνει άμεσα από τις προπονήσεις, την ώρα που το ισπανικό ποδόσφαιρο παρακολουθεί σοκαρισμένο τις εξελίξεις.

Ο 26χρονος Ισπανός επιθετικός αγωνιζόταν στη Βαλένθια το 2017, όταν κακοποίησε σεξουαλική μια γυναίκα σε ένα τροχόσπιτο στην περιοχή Μοχάκαρ. Η υπόθεση, τελικά, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και η απόφαση δεν ήταν καθόλου καλή για τον Σάντι Μίνα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ και παράλληλα δεν του επιτρέπεται να πλησιάσει στο θύμα για τα επόμενα 12 χρόνια.

Αυτή η εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μπορεί να φέρει ακόμη και το πρόωρο τέλος της καριέρας του, με τη Θέλτα, ομάδα στην οποία ανήκει, να βγάζει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Δικαστηρίου της Αλμερία που εκδόθηκε σήμερα, η Θέλτα αποφάσισε να ανοίξει φάκελο για τον Σάντι Πίνα για να διευκρινίσει τις επαγγελματικές του ευθύνες μετά από αυτή την απόφαση.

Για τον λόγο αυτό και προληπτικά, αποφασίστηκε η προσωρινή απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή από την προπόνηση της πρώτης ομάδας, με επιφύλαξη τη συνέχιση της άσκησης των δραστηριοτήτων που ο σύλλογος έχει υποδείξει για αυτή την περίπτωση.

Η Θέλτα σέβεται το δικαίωμα του παίκτη για υπεράσπιση, αλλά είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα ενάντια σε εκείνα τα γεγονότα που υπονομεύουν την εικόνα του συλλόγου και αντιτίθενται άμεσα στις αξίες του, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απόλυτη απόρριψη της παράβασης που ορίζεται στη δικαστική απόφαση».