Η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι της επαρχίας της Βαλένθια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Επικράτησε με 2-0 στο «Εστάδιο δε Λα Θεράμικα» στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga.

Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα επέκτεινε το αήττητο σερί του στα πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πρωταγωνιστής της ήταν ο Αρνό Ντανζούμα. Ο Ολλανδός επιθετικός που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ αυτών και της Μπάγερν Μονάχου, άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Επτά λεπτά αργότερα έγραψε το 2-0.

Έπειτα, το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι έπαιξε για να προστατεύσει το προβάδισμα και διαχειρίστηκε τις δυνάμεις του μιας και στις 27 του μήνα έχει να δώσει τον πρώτο ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και εκεί θα χρειαστεί κάθε ικμάδα αντοχής για να τα βγάλει πέρα με την φορμαρισμένη ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Με τους τρεις βαθμούς που πήρε, η Βιγιαρεάλ έφτασε στους 52 και βρίσκεται στην 7η θέση, τρεις βαθμούς μακριά από την 6η Ρεάλ Σοσιεδάδ που είναι η τελευταία ομάδα που παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πλήγμα για την Μπέτις – «Ανάσα» για τη Μαγιόρκα

Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια, τώρα, η Μπέτις ηττήθηκε με 1-0 από την Έλτσε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Υπέστησαν πλήγμα οι ελπίδες της για έξοδο στο Champions League. Ο Τέτε Μορέντε σκόραρε για τους φιλοξενούμενους που ουσιαστικά «αγκάλιασαν» την παραμονή, ενώ οι «βερδιμπλάνκος» έβγαλαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ακουόκο λίγο πριν το τέλος.

Η Μαγιόρκα, στο μεταξύ, νίκησε με 2-1 την Αλαβές στο «Σον Μος» (11′ Πρατς, 45’+4′ Μουρίκι – 73′ αυτ. Ράιγιο) και βγήκε από τις θέσεις του υποβιβασμού.