Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και μέχρι στιγμής τα πάει μια χαρά, αφού εξασφάλισε την πρόκριση στους ημιτελικούς μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Μια νίκη που ήρθε πιο δύσκολα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, με τον Έλληνα τενίστα να κινδυνεύει σοβαρά να χάσει δικό του παιχνίδι αλλά τελικά να κάνει αυτό που πρέπει.

Ο προημιτελικός άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Τσιτσιπά, αφού κάνοντας το μπρέικ βρέθηκε να προηγείται με 3-0, έφτασε και στο 5-0 και τελικά έκανε δικό του το πρώτο σετ με 6-2. Όλα ήταν καλά, δηλαδή, για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος μπήκε το ίδιο καλά και στο δεύτερο σετ και έδειχνε έτοιμος να καθαρίσει εύκολα τον Σβάρτσμαν.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε να προηγείται με 5-2 στα γκέιμς και η νίκη ήταν κοντά, αλλά κάπου εκεί… μπλόκαρε. Και μπλόκαρε τόσο ώστε -όσο απίστευτο κι αν ακούγεται- να… χάσει τελικά το σετ με 7-6 στα τάι μπρέικ! Έτσι, ο Αργεντίνος ισοφάρισε σε 1-1, παίρνοντας τρελή ψυχολογία.

Αυτό φάνηκε στο τρίτο σετ, όπου όλα έδειχναν να πάνε θεόστραβα για τον Τσιτσιπά, αφού ο Σβάρτσμαν προηγήθηκε με… 4-0! Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται και αυτό, ο Στέφανος άρχισε μια εκπληκτική αντεπίθεση και με συνεχόμενα μπρέικ κατάφερε να μετατρέψει το 0-4 σε 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.