Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα της Μαρσέιγ, μίλησε στους συμπατριώτες του για τον ΠΑΟΚ, τη μεταμόρφωσή του στα χέρια του Λουτσέσκου και την… επιθετική Τούμπα ενόψει του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στους «8» του Conference League.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει τόσο μακριά στην εν λόγω διοργάνωση, ενώ αποθέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Παράλληλα στάθηκε στην Τούμπα που «κάνει πολύ θόρυβο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματιέ Βαλμπουενά:

Για το αν είναι καλή η κλήρωση της Μαρσέιγ κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Όχι. Στα προημιτελικά ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου δεν υπάρχει καλή κλήρωση. Φυσικά, για την Μαρσέιγ φαίνεται καλύτερη η κλήρωση από τη Ρόμα, τη Λέστερ, την PSV ή τη Φέγενορντ, αλλά επαναλαμβάνω, σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Γνωρίζουν πολύ καλά στον ΠΑΟΚ ότι η Μαρσέιγ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, συνηθισμένος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα είναι λοιπόν πολύ καχύποπτοι και δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν, γιατί δεν φαντάζονταν ποτέ να φτάσουν σε αυτό το στάδιο του διαγωνισμού».

Για το αν είναι έκπληξη ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά: «Εντελώς! Είχαν μεγάλα προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, άλλαξαν προπονητή. Και ο νέος, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι εξαιρετικός, ξέρει καλά το παιχνίδι και την τακτική. Από τον Ιανουάριο μέχρι την περασμένη Κυριακή, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί στο παιχνίδι, ήταν αήττητοι. Είμαι ακόμα έκπληκτος που τους βλέπω να φτάνουν εκεί, αλλά κέρδισαν τους αγώνες που χρειάζονταν».

Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και το αν στοχεύουν στο Conference League: «Έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε στις 10 Απριλίου και ο αγώνας αναβλήθηκε από το ελληνικό πρωτάθλημα για να τους επιτρέψει να προετοιμαστούν καλύτερα. Ποντάρουν τα πάντα στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα, είμαστε πρώτοι και αυτοί είναι δεύτεροι, αλλά είμαστε 11 βαθμούς μπροστά, οπότε πιστεύουν ότι έχει τελειώσει η υπόθεση. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά προς το παρόν, ο στόχος τους είναι ξεκάθαρα η Ευρώπη».

Πηγή: gazzetta.gr