Ο εντός έδρας αγώνας με τον ΟΦΗ ήταν «τελικός» για τη Λαμία, όπως είναι όλα τα παιχνίδια της στα πλέι άουτ καθώς κυνηγάει την παραμονή της στη Super League 1. Τελικός στον οποίο δεν ήταν τόσο καλή ή όσο αποτελεσματική έπρεπε όμως, με συνέπεια να ηττηθεί με 1-2 και να συμβιβάζεται όλο και περισσότερο με την ιδέα της συμμετοχής στους αγώνες μπαράζ.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 6′ με το σουτ του Νέιρα εντός περιοχής που απέκρουσε ο Σαράνοφ.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, να ανεβάσει την απόδοσή της και να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν τα κατάφερε, με τον ΟΦΗ να παραμένει καλύτερος και να ανοίγει το σκορ στο 29′ με το διαγώνιο τελείωμα του Στάικου εντός περιοχής (0-1).

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 40′ με τον ολομόναχο Λούκας, μετά την εκτέλεση κόρνερ, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα πάνω στη γραμμή και οι προσπάθειες για ισοφάριση συνεχίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και καρποφόρησαν στο 51′, όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Λούκας έκανε το γυριστό σουτ εντός περιοχής και έγραψε το 1-1.

Ήταν ένα γκολ που έδωσε εκ νέου πίστη στη Λαμία και αυτό φάνκε στα επόμενα λεπτά, αφού έψαξε όπως μπορούσε το 2-1 και τη νίκη που θα αύξανε τις ελπίδες για παραμονή, αλλά στο 74′ το χέρι του Αντζέτζο είχε ως συνέπεια ο διαιτητής να σφυρίξει πέναλτι υπέρ των Κρητικών, με τον Φελίπε να εκτελεί και να κάνει το 1-2.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να παίρνει τους τρεις βαθμούς και αυτή του Τζανλούκα Φέστα να παραμένει προτελευταία και στο -5 από την παραμονή.

Λαμία: Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Νούνιες, Σιμόν, Καραμάνος (71′ Τζάνδαρης), Μπεχαράνο (79′ Μανούσος), Μπανγκουρά (66′ Αραμπούλι), Ρόμανιτς, Γκέντσογλου, Λούκας.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Βούρος, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (65′ Τοράλ), Λουίζ Φελίπε, Τσιλιανίδης (65′ Λάμπρου), Μπουζούκης (77′ Διαμαντής).