Ένα τρίποντο έκανε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς και δύο εύστοχες βολές τρία δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της παράτασης, χάρισαν στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη σε ματς – θρίλερ κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς. Οι πρωταθλητές του NBA πέρασαν με 120-119 από το «Barclays Center» και βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή της κατάταξης της ανατολικής περιφέρειας, ενώ εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στα πλέι οφ.

Οι νικηφόρες βολές του «Greek Freak» ήταν η τέλεια υπογραφή όχι μόνο του ιστορικού ρεκόρ – ενός ακόμη – αλλά και μιας επικής εμφάνισης. Πέτυχε 44 πόντους (14/21 σουτ, 1/4 τρίποντα, 15/19 ελεύθερες βολές), μάζεψε 14 ριμπάουντ και είχε έξι ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 39 λεπτά στο παρκέ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ πήρε και πάλι την ομάδα πάνω του με τους Κρις Μίντλετον (αποβλήθηκε) και Τζρου Χόλιντεϊ να σημειώνουν από 16 και 19 πόντους έκαστος. Την ίδια στιγμή, οι Νετς βασίστηκαν στους ηγέτες τους Κέβιν Ντουράντ (26 π.) και Κάιρι Έρβινγκ (25 π.).

Οι δύο επιθέσεις μπήκαν νωθρά στο ματς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε το σκορ κι ενώ απέμεναν 8′:34” στο ρολόι για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος. Έπειτα, υπήρξαν πολλές εναλλαγές με τις ομάδες να κάνουν ορισμένα σερί. Οι Νετς είχαν το πάνω χέρι μετά το τέλος του εναρκτήριου 12λέπτου με 30-23.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως, ήταν… καυτός. Κι ενώ μετρούσε 12 λεπτά συμμετοχής είχε 16 πόντους και ήταν ο μόνος λόγος που οι Μπακς παρέμεναν εντός παιχνιδιού γιατί στα μισά της δεύτερης περιόδου, οι Νετς βρίσκονταν στο +11 (50-39) και τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τα «ελάφια». Ωστόσο, σοβαρεύτηκαν αμυντικά και έκλεισαν το ημίχρονο στο -4 (60-56). Ο Αντετοκούνμπο σ’ εκείνο το σημείο μετρούσε κιόλας 20 πόντους.

Παρόλο που οι Νετς ήταν τρομερά εύστοχοι, δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν με τους Μιλγουόκι Μπακς να βασίζονται στον Αντετοκούνμπο, αλλά και στη βοήθεια που είχαν από τον πάγκο τους. Οι γηπεδούχοι που είναι μια ομάδα «ελαφριά» στη ρακέτα δεν μπορούσε παρά να σταματήσει με φάουλ τον Αντετοκούνμπο. Οι βολές έπαιξαν ρόλο στο να πάρουν τη νίκη οι Μπακς – συνολικά εκτέλεσαν 18 περισσότερες!

Ο Αντετοκούνμπο έκλεισε την 3η περίοδο με 33 πόντους και με το σκορ στο 87-86 υπέρ των Νετς μπήκε αποφασισμένος στο τελευταίο 12λεπτο για να κάνει τη διαφορά και την… έκανε. Οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο – πόντο. Με 30” να απομένουν στο ρολόι και τους Μπακς να βρίσκονται πίσω με τρεις (110-107), ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία και παράλληλα έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι Μπακς έδειχναν να έχουν τον έλεγχο, ωστόσο πριν το τέλος, τρεις εύστοχες βολές έδωσαν το προβάδισμα στους Νετς (119-118). Ωστόσο, ο Γιάννης το πήρε… πάνω του. Κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές και πανηγύρισε τη νίκη.