Μια βολή, αλλά κι ένα απίθανο μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Τζοέλ Εμπίντ «σφράγισαν» τη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς με 118-116 επί των Φιλαντέλφια 76ερς στο «Wells Fargo Center» σε μια ιστορική βραδιά για τον Έλληνα σούπερ σταρ που σημείωσε 40 πόντους (16/24 σουτ, 1/3 τρίποντα, 7/10 ελεύθερες βολές), μάζεψε 14 ριμπάουντ, είχε έξι ασίστ, τρία κοψίματα κι ένα κλέψιμο σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Με αυτή τη νίκη τους, οι πρωταθλητές του NBA έχουν πλέον ρεκόρ 47-28 και βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή της ανατολικής περιφέρειας όπου βρίσκονται επί του παρόντος οι Μαϊάμι Χιτ. Περισσότερο, όμως, κι απ’ αυτό, μένει το γεγονός πως τα «ελάφια» πήγαν στην έδρα μιας ομάδας που είναι μεταξύ των υποψήφιων διεκδικητριών του τίτλου και σε ματς με… άρωμα πλέι οφ επικράτησαν.

Οι Μπακς μπήκαν νωθρά στο ματς, αλλά στα μισά της πρώτης περιόδου άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό κι αυτό τους βοήθησε να κλείνουν το αρχικό 12λεπτο μ’ ένα μικρό προβάδισμα (27-24). Ωστόσο, στο δεύτερο έχασαν τον προσανατολισμό τους και στις δύο μεριές του παρκέ με τους 76ερς να κάνουν σχεδόν ό,τι ήθελαν. Έτσι, με επιμέρους σκορ 37-24 οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο συν δέκα (61-51). Στις πρώτες δύο περιόδους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους κι ένα εξαιρετικό κάρφωμα που έκανε… πόστερ τον Εμπίντ.

Ωστόσο, πήρε τα πάνω του στο δεύτερο μέρος όταν όλα κρίνονται. Σημείωσε 23 πόντους, αλλά πρωταγωνίστησε σε ορισμένες φάσεις όπου φάνηκε πως είναι κάτι… διαφορετικό. Ο «Greek Freak» στο τέλος της 3ης περιόδου χάρισε στο κοινό ένα κάρφωμα όπου έκανε μονάχα μια ντρίμπλα στο αφότου πέρασε την διαχωριστική γραμμή στο κέντρο του παρκέ!

Έπειτα, ήταν και το μπλοκ στον Εμπιντ που αποδείχθηκε καθοριστικό μαζί με τη μια βολή που πέτυχε, ενώ στην άλλη μουρμούρισε ορισμένα… γαλλικά μιας και η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για ένα πιο ήρεμο φινάλε.

Συμπαραστάτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν ο Κρις Μίντλετον με 22 πόντους, ο Τζρου Χόλιντεϊ με 18 κι ο Μπρουκ Λόπεζ με 17. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε. Από τη μεριά των 76ερς ξεχώρισαν ο Τζέιμς Χάρντεν με 32 κι ο Εμπίντ με 29.

Επόμενο ματς για τους Μπακς, ξημερώματα Παρασκευής (1/4, 02:30) κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς για ένα νέο δύσκολο τεστ με φόντο την κορυφή της ανατολικής περιφέρειας.